Răzbunarea lui "Iliesta"! Brașovul poate fi depunctat, din cauza datoriilor neachitate către fostul antrenor

ilie stan concediere depunctare FC Brasov SR liga 2 Liga 2 Ilie Stan
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 18 Februarie 2022, 10:41
Data actualizarii: Vineri 18 Februarie 2022, 10:49

Ilie Stan, fostul antrenor al "stegarilor", fusese concediat într-un mod scandalos de către oficialii clubului de sub Tâmpa. 

Ilie Stan, a câștigat litigiul cu FC Brașov SR la Camera Națională de Soluționare a Litigiilor din cadrul FRF, iar fostul său club a întârziat să îi plătească banii datorați. 

FC Brașov SR riscă amendă și depunctare

Decizia a venit la jumătatea lunii decembrie 2021, clubul brașovean nu a făcut apel, termenul pentru achitarea datoriilor către antrenor a expirat, iar AFAN au depus la FRF o cerere de punere în executare a deciziei CNSL. Dosarul va ajunge la Comisia de Disciplină și Etică a FRF, iar, în prima fază, FC Brașov SR riscă o amendă între 3.000 și 7.000 de lei, pentru ca apoi să se ajungă la depunctare de câte două puncte la fiecare 15 zile, o situație incomodă, ținând cont de situația brașovenilor în clasament.

"Iliesta", oprit de bodyguarzi să intre în stadion 

Ilie Stan (54 ani) a preluat clubul de sub Tâmpa în iunie 2021, după ce Primăria transformase Corona Brașov în FC Brașov Steagul Renaște și avea dificultăți în a găsi a găsi un antrenor cu experiență, care să accepte contractul cu o nou-promovată. După un start modest de sezon, cu două victorii, trei remize și patru înfrângeri, "Iliesta" a fost demis după nici două luni pe bancă, deși antrenorul cerea timp pentru omogenizarea lotului, dar președintele Ioan Mărginean i-a reziliat unilateral contractul, motivând că "e nevoie de un șoc la echipă".

Nu demiterea antrenorului a surprins, ci modul în care s-a produs. După ce primise doar informația orală că a fost demis, Ilie Stan s-a prezentat pentru a conduce antrenamentul echipei, dar a fost oprit de bodyguarzi să intre în stadion, care i-au transmis că "nu sunteți pe listă! Noi avem o notificare prin care sunteți suspendat. Chiar nu avem nicio vină! Dacă aveți nelămuriri, luați legătura cu cei din conducere!". 

Brașovenii, clasare modestă în Liga 2, mercato încărcat

FC Brașov SR ocupă locul 16 în Liga 2, cu 12 puncte acumulate după 16 etape jucate. "Galben-negrii" sunt antrenați acum de Călin Moldovan, antrenorul care a promovat cu Corona din Liga 3, care, la rândul său, a preluat echipa de la interimarul Andrei Șanta, care îi succedase lui Ilie Stan. 

"Stegarii" au avut un mercato încărcat în această iarnă, aducându-i pe Răzvan Andronic (CFR Cluj), Marko Tesija (Zrinjski Mostar), Laurențiu Lambrinoc (Olimpic Râșnov), Luka Maric (FC Argeș), Robert Răducioiu (CFR Cluj II), Laurențiu Popescu (CSU Craiova, împrumutat), Milcho Angelov (FC Țarsko Selo Sofia), Alexandru Toderașcu (SR Municipal Brașov) și Bogdan Piper (Concordia Chiajna, împrumutat). 

Clubul s-a despărțit de Vlad Motroc (SCM Zalău), Bruno Vasiu (Unirea Ungheni), Iulian Roșu, Gheorghe Anton, Maxim Iurcu, Alexandru Sabău (Petrolul), Darius Ciopo (Olimpic Râșnov, împrumutat), Marius Manole (SR Municipal Brașov, împrumutat), Raul Toader (Olimpic Râșnov, împrumutat), Bogdan Cârstian (SR Municipal Brașov, împrumutat) și Ștefan Nicolau (SR Municipal Brașov, împrumutat).  

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!