Probleme pentru FC Arges! Pitestenii risca sa nu poata promova, desi sunt la un punct de locul 2! 

FC Arges liga 2 promovare Rapid Valeriu Argaseala Liga 2 Probleme pentru FC Arges! Pitestenii risca sa nu poata promova, desi sunt la un punct de locul 2!
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 06 Iulie 2020, 17:46
Data actualizarii: Luni 06 Iulie 2020, 17:53
Pentru echipa lui Ionut Badea, promovarea ar putea ramane doar o iluzie.

FC Arges este una dintre echipele care s-au bucurat din plin de modul in care a fost gandita reluarea sezonului competitional din Liga a doua. Cu un parcursul bun in play-off, trupa lui Ionut Badea ar putea promova direct sau macar sa mearga la baraj. Egalul de pe terenul celor de la Turris T. Magurele nu a fost cel mai bun rezultat posibil pentru alb-violeti, insa pitestenii inca pastreaza sanse bune la primele locuri.

Cu toate acestea, adevarata amenintare pentru fosta echipa a lui Nicolae Dica nu vine din teren, ci de la comisii! Dupa ce FRF a decis sa ofere posibilitatea cluburilor de drept public din cel de-al doilea esalon sa transfere activitatea unui club de drept privat, FC Arges s-a transformat in ACSC Campionii FC Arges. Initial, clubul era considerat de drept public si sustinut financiar de primarie, insa odata cu aceasta transformare, argesenii au devenit societate pe actiuni.

Astfel, ei se pot bucura de drepturile de care beneficiaza si celelalte echipe din liga secunda, inclusiv cel de a promova. Recent, insa, au avut loc la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne audierile finale intr-un caz initiat de Valeriu Argaseala, presedintele FCSB si membru in Comitetul Executiv al FRF. Prin aceasta actiune, se cere anularea deciziei initiale a FRF de a da cluburilor publice dreptul de a se transforma in societati private.

Daca TAS da o decizie favorabila lui Argaseala, care a propus si anularea obligativitatii echipelor din Liga 1 de a avea si divizii de fotbal feminin pentru a putea obtine licenta de Liga 1 din sezonul viitor, atunci FC Arges nu va putea promova.

Asadar, dupa problemele Astrei si ale celor de la Gaz Metan Medias, care nu au dreptul de a evolua in editia viitoare a cupelor europene, pot aparea dificultati administrative si in liga secunda. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!