”O echipă maghiară poate ajunge în Liga 1 din România. Anti-maghiarismul, tipic la București”. Reacție deplasată a fotbalistului ungur legitimat în România

Richard Jelena Csikszereda liga 2 Romania Ungaria Liga 2 Richard Jelena în meciul de fotbal dintre AFK Csikszereda Miercurea Ciuc și CS Mioveni / Foto: Sport Pictures
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 24 Aprilie 2024, 11:42
Data actualizarii: Miercuri 24 Aprilie 2024, 11:50

Reacție incredibilă a unui fotbalist maghiar care evoluează în România!

Un fotbalist din Ungaria legitimat în România, Richard Jelena, de la Csikszereda, club din Liga 2, a oferit declarații deplasate într-un interviu, în care și-a spus părerea despre ceea ce se întâmplă la actuala sa echipă, din Miercurea Ciuc! A făcut afirmații puternice, anume că este o formație maghiară, iar dacă va promova în Superliga atunci ar fi o realizare majoră pentru poporul său natal!

A catalogat Csikzereda drept o echipă maghiară, făcând trimitere la așa-zisul ținut secuiesc. Pare că a fost dus de val Richard Jelena în interviul acordat pentru presa din țara natală, pentru că acolo a oferit declarația controversată, el remarcând și faptul că, din punctul său de vedere, București este un oraș anti-maghiar.

  • Richard Jelena în meciul de fotbal dintre AFK Csikszereda Miercurea Ciuc și CS Mioveni / Foto: Sport Pictures

Interviu deplasat acordat de maghiarul Richard Jelena, de la Csikszereda

”O echipă maghiară chiar poate ajunge în prima ligă” – este unul din citatele incredibile ale lui Richard Jelena, venit în România în urmă cu aproape trei ani. Afirmațiile sale duc cu gândul la cele ale unui extremist.

”Se spune adesea că putem scrie istorie pentru fotbalul din Miercurea Ciuc, iar acesta ar fi un lucru foarte mare. Cu toate acestea, suntem o echipă cu jucători maghiari, Miercurea Ciuc este o așezare cu legături maghiare, în ținutul secuiesc. Acesta ar fi un succes uriaș pentru toată lumea, și nu numai din punctul de vedere al propriei cariere de fotbalist, ci și pentru că sunt maghiar.

La urma urmei, o echipă maghiară chiar poate ajunge în prima ligă acum.

(N.r. - Cum este atmosfera de la un meci din Miercurea Ciuc?) Stadionul poate găzdui aproximativ 4.000 de suporteri, a fost renovat în urmă cu un an și jumătate, iar tribunele sunt pline de suporteri cu legături maghiare. ”Ria, Ria, Ungaria se aude des!”.

(N.r. – Despre un meci cu Steaua, din 2022, din Ghencea) Din păcate, anti-maghiarismul este tipic la București, dar nu înțeleg de ce. Primim întotdeauna aceste rime (n.r. – probabil se referă la cântecele galeriei), dar nici măcar nu le dăm importanță. (...)

(N.r. – Csikzereda este susținută financiară de la Budapesta) Nu este un secret pentru nimeni că și Guvernul Ungariei susține echipa. Suntem o echipă maghiară. Cu toate acestea, nu prea vorbim despre asta în viața de zi cu zi”, a spus, printre altele, jucătorul de la Csikszereda, pentru publicația maghiară NB1 Hu.

Richard Jelena numește Csikszereda ”echipă maghiară”

Richard Jelena a jucat doar în Ungaria până în vara lui 2021, până când a ajuns la Csikszereda. A evoluat ultima dată la Kisvarda, iar în acest sezon a reușit șapte goluri în toate competițiile, în 22 de partide bifate pentru clubul din România.

Csikszereda este pe locul 5 în play-off-ul din Liga 2, cu 39 de puncte, când întrecerea este exact la jumătate, mai fiind de disputat returul grupei pentru promovare. E la două puncte de locul 4, Gloria Buzău, cu care se luptă pentru promovarea directă în Superliga României, pentru că Unirea Slobozia (locul 1, 50 de puncte) este ca și promovată.

Csikszereda luptă pentru promovarea directă din Liga 2 în Superliga României

Pe locurile 2 și 3 se află Corvinul Hunedoara și Șelimbăr, dar ele nu au dreptul legal de a juca mai sus de Liga 2. Locul 6 e ocupat de CS Mioveni, care a adunat 36 de puncte până acum.

Csikszereda l-a ofertat acum mai bine de un an pe Mihai Stoichiță. Directorul Comisiei Tehnice din cadrul Federației Române de Fotbal a dezvăluit că a primit o propunere din partea oficialilor echipei din liga secundă a României, pentru a ocupa funcția de manager general.

Mihai Stoichiță a vorbit despre oferta primită, dar nu și-a părăsit postul din cadrul Federației Române de Fotbal, chiar dacă nu de puține ori a fost văzut la meciuri alături de oficiali ai clubului din Miercurea Ciuc. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!