OPINIE Când umbra trecutului nu te mai lasă în pace. "Dinamo mai are datorii de plătit"

Dinamo Superliga Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 24 Aprilie 2024, 10:15
Data actualizarii: Miercuri 24 Aprilie 2024, 10:17

Dinamo a pierdut la Botoșani, scor 1-2, marți seara, în etapa a șasea a play-out-ului Superligii. 

de Andrei Grecu 

Dinamo are niște datorii de plătit pe care Universul se pare că nu le lasă neachitate. Sunt vechi, foarte vechi, dar am impresia că e departe de a fi chit karma cu Dinamo. Cine e implicat sentimental, cu alb și roșu între valve, e rugat să citească pe propriul risc ce am de zis. 

Istoria are încă palme de dat

Sunt voci multe, prea multe care vorbesc despre câte și mai câte păcate a adunat Dinamo de prin anii 80 și până acum. Și răsplata a venit în doze mici și mari, dar multe. N-am stat să le notez pe toate, dar le pun pe foaie pe câteva care-mi vin în minte, la prima strigare. 

Titlul ăla pierdut la Urziceni e greu de tot, eliminarea aia cu Lazio și ecoul care încă se aude legat de bani, de suspiciuni, de toate astea. Retrogradarea de acum doi ani vine după o suferință acută de câțiva ani, dar toate astea nu-s deloc de ajuns, se pare, pentru că istoria încă are câteva palme de dat.

Dinamo revine în prima ligă, lucrurile par că se așează de la o zi la alta, vine Kopic, leagă niște victorii în serie și naivitatea că Dinamo e pe drum cel bun și retrogradarea devine doar o ecuație de clasa I, capătă alte detalii, mult mai profunde. 

Dinamo mai are datorii de plătit 

Pedeapsa mi se pare că e evidentă și e predată în fața clasei, fără subtilități. 

Dinamo și-a luat doza de entuziasm din 2-0 cu Farul, 3-1 cu Oțelul plus 1-0 cu UTA și Sibiu. Dar punctele alea erau mai mult fum decât foc și când începe să conteze, Dinamo e lovită de umbra trecutului cu goluri încasate în minutul 90+ de la Petrolul, Oțelul, Craiova și Botoșani. Cam mult să fie doar o întâmplare. 

Poate nu-i cum zic eu, poate că e doar un element care face parte din joc, dar mi-e că Dinamo mai are datorii de plătit și ultimele două runde cu U Cluj și UTA propun multă istorie și puțină încredere în Ștefan cel Mare.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!