Vasili Hamutovski arestat George Ogararu Vasili Hamutovski Liga 2

Noi detalii despre cazul lui Vasili Hamutovski: „Am primit informații și am permisiunea să le împărtășesc”

Vasili Hamutovski, fostul portar al Stelei, a fost arestat în Belarus.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 03 Octombrie 2022, 22:56
Data actualizarii: Luni 03 Octombrie 2022, 22:55

Hamutovski revenise în Belarus pentru o operație la genunchi, însă a fost arestat de polițiști în țara respectivă și riscă între trei și șapte ani de închisoare - MAI MULTE DETALII AICI.

George Ogăraru, fost jucător al Stelei București, a scris pe rețelele social media un mesaj referitor la situația lui Vasili Hamutovski, evidențiind problemele prin care a trecut belarusul.

„Astăzi a avut loc “procesul” lui Vasili Hamutovski…

Am primit din partea familiei următoarele informații pe care am permisiunea să le pot împărtăși cu voi:

“Astăzi procesul a avut loc online. Pe durata procesului Vasili se afla în închisoare iar avocatul a putut vorbi pentru prima dată cu el și doar prin Skype. El a primit acum 13 zile de închisoare pentru că a trimis materiale de pe canalele Telegram care sunt recunoscute ca extremiste în Belarus.

Pe acest canal Vasili i-a trimis soției sale informații și mesaje în luna August. 

Deocamdată, acesta caz este judecat ca un caz  administrativ însă temerea este că în următoarele zile se vor căuta noi “dovezi”…

Vasili a venit în Belarus din Ucraina, unde este antrenor la Lviv. Operația a fost făcută la genunchi la Minsk, acum mai bine de o lună. Acum avea recuperare. A fost reținut Vineri de către Politie. 

In alta ordine de idei, la sfârșitul anului 2021, Vasili a fost diagnosticat cu cancer, stadiul 3. Dar a reușit să-l învingă în acest moment. Chirurgia și chimioterapia au ajutat cu succes. De aceea a trebuit să vină și la Minsk pentru a vedea un medic și a verifica dinamica. Dar detenția sa în închisoare poate avea un impact extrem de negativ asupra sănătății sale.” 

Am închis ghilimelele și nu pot să vă spun mai mult despre condițiile și tratamentul din cadrul detenției deși cei care au studiat istoria recentă a deținuților politici din închisorile comuniste știu cam despre ce este vorba…

Personal cred că Vasili Khamutovski este intr-o situație de risc ridicat, că regimul dorește să dea un exemplu descurajator pentru contestatari și vă rog să vorbiți cât mai tare despre această situație așa cum rog presa din România să mediatizeze acest caz cu scopul de a obtine o reactie la nivel diplomatic din partea Ambasadei Belarusului din Romania! 

Totodată sper ca domnul presedinte al Federatiei Române de Fotbal să poată obține o reactie pozitivă din partea omologului din Belarus dar și din partea UEFA. 

Vasili Khamutovski este un om demn, soț și părinte, un patriot și un sportiv care și-a reprezentat țara cu demnitate atât la echipa națională cât și la echipele de club din străinătate. 

Toți cei care am interactionat cu el am cunoscut un 

Om drept, de mare nădejde, cu suflet blând și cu dragoste pentru cei din jurul lui!

Free Vasili !!”, este mesajul postat de George Ogăraru pe Facebook.

Ce a scris Ogăraru pe social media după ce a aflat că Hamutovski a fost închis

George Ogăraru a avut un mesaj de susținere pentru fostul său coleg pe pagina personală de Facebook și cere ca acesta să fie eliberat.

„Alături de tine Vasili!

Este incredibil ceea ce se întâmplă în Belarus în zilele noastre! Am văzut acel video din online cu arestarea lui Vasili…

Nu pot accepta ideea că un sportiv de echipă națională poate fi arestat și condamnat la închisoare pentru că, în momentul preluării conducerii Belarusului de către dictatorul Lukașenco, si-a exprimat opinia public, împreună cu alți sportivi, artiști  sau oameni de televiziune, cu privire la metodele abuzive prin care au fost “câștigate” alegerile. 

Propun presei sportive din România, care se luptă pentru dreptul la liberă exprimare, să îl susțină pe Khamutovski prin titlul Free Vasili!! 

Arătați-ne că vă pasă!”, se arată pe pagina de Facebook a lui George Ogăraru.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies