George Ogararu Steaua Vasili Hamutovski Liga 2

”Este incredibil ceea ce se întâmplă”. Ogăraru a reacționat, după ce Hamutovski a fost arestat în Belarus

Vasili Hamutovski (44 de ani), fostul portar al Stelei, în prezent antrenor în cadrul academiei din Ghencea, a fost arestat în țara sa natală, Belarus.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 01 Octombrie 2022, 13:36
Data actualizarii: Sambata 01 Octombrie 2022, 13:36

Fostul portar a fost arestat după ce ar fi participat la un protest împotriva regimului impus de Lukashenko și împotriva războiului dintre Rusia și Ucraina. 

Din câte se pare, Hamutovski revenise în Belarus pentru o operație la genunchi. Dublul campion al României cu Steaua lucrează în prezent în cadrul clubului din Ghencea, unde este antrenor cu portarii în cadrul academiei.

George Ogăraru, mesaj pe Facebook pentru Hamutovski: ”Este incredibil ceea ce se întâmplă”

George Ogăraru a avut un mesaj de susținere pentru fostul său coleg pe pagina personală de Facebook și cere ca acesta să fie eliberat.

„Alături de tine Vasili!

Este incredibil ceea ce se întâmplă în Belarus în zilele noastre! Am văzut acel video din online cu arestarea lui Vasili…

Nu pot accepta ideea că un sportiv de echipă națională poate fi arestat și condamnat la închisoare pentru că, în momentul preluării conducerii Belarusului de către dictatorul Lukașenco, si-a exprimat opinia public, împreună cu alți sportivi, artiști  sau oameni de televiziune, cu privire la metodele abuzive prin care au fost “câștigate” alegerile. 

Propun presei sportive din România, care se luptă pentru dreptul la liberă exprimare, să îl susțină pe Khamutovski prin titlul Free Vasili!! 

Arătați-ne că vă pasă!”, se arată pe pagina de Facebook a lui George Ogăraru.

În România, Hamutovski a evoluat pentr Steaua și Petrolul Ploiești. Printre altele, portarul ajuns la 44 de ani a mai trecut pe la BATE Borisov, Dinamo Moscova, FC Augsburg și Dinamo Minsk.

Pe lângă cele două titluri câștigate în sezoanele 2004-2005, respectiv 2005-2006 cu Steaua, Hamutovski mai are în palmares și Cupa României, câștigată cu Petrolul în sezonul 2012-2013, dar și titlul de campion al Belarusului, cu BATE Borisov în 1999.

Modifică setările cookies