La Sfântul Așteaptă! Ce se întâmplă cu proiectul noului stadion Dinamo și când încep lucrările

stadion Dinamo proiect stadion dinamo Liga 2
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 30 Septembrie 2022, 17:02
Data actualizarii: Vineri 30 Septembrie 2022, 17:02

Proiectul noului stadion Dinamo avansează cu pași mici, spre disperarea fanilor din ”Ștefan cel Mare”, care așteaptă cu nerăbdare să vadă noua arenă a ”roș-albilor”.

Pagina de Facebook ”Noul Stadion Dinamo”, care a furnizat în ultimele luni informații legate de proiectul din ”Ștefan cel Mare”, a publicat un comunicat detaliat legat de ultimele detalii ale proiectului.

Momentan nu se cunosc nici măcar detaliile proectului pentru noul stadion al lui Dinamo. Ministrul Lucian Bode a spus, în luna mai, că acesta va avea aproximativ 25.000 de locuri.

Dacă totul merge conform planului, demolarea ”bătrânului” stadion al lui Dinamo ar putea începe în luna februarie. Primele randări ar urma să fie publicate abia la finalul acestui an, mult mai târziu față de termenul anunțat de directorul CNI, Adrian Cefalan, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru www.sport.ro în luna martie. Acesta a spus că, spre sfârșitul verii, proiectul va fi deja lansat în spațiul public.

Ce se întâmplă cu proiectul noului stadion Dinamo

„Conform unei informatii primite de la Compania Nationala de Investitii, putem confirma ca aceasta a finalizat astazi 30 septembrie toate etapele de evaluare si calificare tehnica a celor 6 oferte depuse pentru elaborarea studiilor necesare aferente noului Complex Sportiv ”Arena Multifunctionala CS Dinamo Bucuresti”, trecand la faza de evaluare financiara, cu termen de finalizare 19 octombrie, urmand apoi desemnarea castigatorului contract.

Dupa expirarea perioadei de contestatii, care potrivit legislatiei in vigoare este de 10 zile de la data comunicarii rezultatului procedurii, se va semna oficial contractul si se va comunica public castigatorul, cat si valoarea contractului. Estimativ, termenul ar fi deci 1 noiembrie 2022.

Si totodata va fi emis de CNI ordinul de începere proiect.

Termene de predare:

Faza 1

• Studiu topografic vizat OCPI - 30 zile de la data ordinului de începere;

• Studiu geotehnic verificat Af - 30 zile de la data ordinului de începere;

Faza 2

• Celalalte studii si documente necesare implementării proiectului (studiu de trafic, studiu energie alternativă, etc.) - 45 zile de la data ordinului de începere;

• Întocmire documentației pentru obținerea avizelor și acordurilor solicitate prin Certificatul de Urbanism, sau care pot condiționa soluțiile tehnice (ex: avizul AACR necesar constructiei unui heliport certificat) - 50 zile de la data ordinului de începere;

• Prezentare 3D (Randări High details exterior si interior arena) - 60 zile de la data ordinului de începere (estimativ 31 decembrie 2022).

• Documentația Studiu de Fezabilitate pentru obiectivul ”Construire Arenă multifuncțională C.S. Dinamo București, Șos. Ștefan cel Mare nr. 7-9, Lot 1/1, sectorul 2”, București conform HG 907/2016 avand punct de vedere favorabil/aviz de principiu emis si de Federatia Romana de Fotbal și Federatia Romana de Rugby - 90 zile de la data ordinului de începere”, se arată în comunicatul prezentat de pagina de Facebook ”Noul Stadion Dinamo”.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!