Vasile Dincu csa steaua Ghencea Liga 2

VIDEO Explicațiile lui Dîncu! De ce modificarea Legii Sportului nu e o soluție pentru CSA Steaua + Visul fostului ministru al Apărării

Vasile Dîncu a emis un ordin care îi va permite CSA Steaua să se asocieze cu terțe persoane juridice, publice sau private, pe 24 octombrie, chiar în ziua în care și-a prezentat demisia.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 07 Noiembrie 2022, 21:58
Data actualizarii: Luni 07 Noiembrie 2022, 22:10

Decizia fostului ministru al Apărării a aprins spiritele printre steliști, care susțin că Dîncu, prin decizia sa, a dus Steaua în aceeași situație în care a fost în momentul în care clubul a fost preluat de Becali.

Dîncu se apără, susținând că era singura decizie pe care putea să o ia astfel încât echipa de fotbal din cadru CSA să poată juca în prima ligă.

Dîncu explică de ce a emis ordinul prin care Steaua se poate asocia cu terțe persoane juridice

„Nu mi s-a părut că este o decizie corectă să schimbăm legea Sportului, pentru că  se poate schimba legea, chiar dacă durează foarte mult, dar nu se poate ca Steaua să fie singura echipă departamentală care joacă într-un sistem profesionist, pentru că nu ai mai fi putut să finanțezi din partea Ministerului, din fonduri publice o echipă, chiar dacă am fi schimbat legea. Intri sub incidența Legii Finanțelor Publice, care nu te lasă să faci acest lucru.

În mod normal, soluția aceasta, ca clubul de fotbal Steaua  să joace în Liga 1 printr-o asociere cu asociația suporterilor, spre exemplu, care poate să ia o parte din acțiuni. Poate și Romtehnica să ia o parte dintre acțiuni.

Visul meu era ca fanii să cumpere o parte de acțiuni și în timp să transforme cu adevărat Steaua în comunitatea Steaua și să poată juca în Liga 1. Din acest motiv am și semnat acest document de modificare, ca să se poată întâmpla acest lucru în viitor.

Am întâmpinat multă reținere, tocmai pentru că exista această teamă că se va pierde brandul Steaua, însă acest lucru nu este posibil, pentru că nu permite legea înstrăinarea brandului, deci CSA nu poate pierde brandul. Plus că eu cred că poate și brandul să intre în această asociere între entități”, a spus Vasile Dîncu, fostul ministru al Apărării, pentru AS47.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!