Tenis

Simona Halep a făcut setul decisiv perfect! 6-4, 3-6, 6-1 cu Magda Linette în primul tur la Cincinnati: record de ași 

Simona Halep a obținut prima victorie în circuitul WTA, după 3 luni și jumătate de secetă. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Marti 17 August 2021, 18:00
Data actualizarii: Marti 17 August 2021, 21:29

Simona Halep - Magda Linette 6-4, 3-6, 6-1

În turul 2 al competiției WTA 1000 de la Cincinnati, Simona Halep se va duela cu Jessica Pegula ori Camila Giorgi. Pentru victoria din runda inuagurală, Simona Halep va încasa din partea organizatorilor un cec în valoare de €12,993. 

  • Traseu de foc și o adversară imposibilă în turul următor: Simona Halep debutează la ora 18:00 la Cincinnati

Setul 3: 

6-1: GAME, SET & MECI, SIMONA HALEP! O revenire incredibilă în setul decisiv din partea româncei, după ce în setul doi a suferit o accidentare la mușchii aductori și a arătat o mare reticență în a se deplasa pe teren. Setul trei a fost o mostră a inteligenței Simonei Halep, care a variat serviciul într-atât de mult în care și-a năucit adversara: a servit 11 ași! 

Spre finalul setului, mobilitatea Simonei Halep s-a îmbunătățit considerabil, iar sportiva din România a rezistat cu brio în schimburile lungi de mingi, arătându-se din nou incomod de rezistentă în defensivă. 

5-1: Halep a ratat două mingi de meci în acest game, iar Linette speră la o revenire miraculoasă în setul decisiv. 

5-0: Simona Halep servește inteligent și este aproape de un set decisiv perfect, în care a jucat un tenis la parametri încurajatori. Un singur game îi mai lipsește sportivei din România pentru a pune punct perioadei de trei luni și jumătate în care nu a bifat nicio victorie în circuitul WTA. 

4-0: Punct de mare luptă cucerit de Simona Halep, care strânge pumnul și ne aduce aminte de vremurile glorioase. 4-0 avantaj în setul decisiv! 

3-0: Simona rezistă! Nu doar fizic, ci și psihic, într-un game lung, din care iese câștigătoare. Halep se desprinde în setul decisiv și se apropie de victoria care ar putea să o scoată din perioada plină de ghinion

2-0: Break la 15, Simona Halep! Seria bună de game-uri a adversarei se oprește în debutul setului decisiv, iar românca se îndreaptă cu pași mici către calificare, cauzând frustrare semnificativă în contul Magdei Linette, care și-a aruncat racheta la pământ. 

1-0: Simona Halep nu forțează pe coapsa dreaptă la serviciu, dar variază eficient, servește doi ași și salvează trei mingi de break pentru a închide game-ul cu brio în prelungiri. 

Setul 2: 

3-6: Game & set, Magda Linette, iar inevitabilul se produce. Accidentată în setul doi, Simona Halep va fi nevoită să joace manșa decisivă cu un dezvantaj notabil. 

3-5: Serviciul relevă cu claritate faptul că Simona Halep nu apasă cu intensitate maximă pe coapsa dreaptă, dar experiența îi aduce un game la 15 prin care păstrează șanse în setul doi. 

2-5: Situația nu e ideală pentru Simona Halep nici din punct de vedere fizic, și nici pe tabelă: românca, nevoită să servească pentru a rămâne în setul al doilea. 

UPDATE 20:27: S-a reluat partida, după o oră de pauză. 

UPDATE 19:26: Jocul este întrerupt din cauza ploii la scorul de 6-4, 2-4.  

2-4: Time-out-ul medical a avut efecte pozitive imediate pentru Simona Halep, care își ține serviciul și este la un break distanță de a relansa setul. 

Simona Halep revine pe teren cu un bandaj de dimensiuni considerabile plasat pe coapsa dreaptă. 

1-4: Game la 15 pentru Linette, dar Simona Halep cere time-out medical și ne dă mari motive de îngrijorare, după o serie de puncte în care a fost reținută în a se deplasa pe teren. Halep acuză dureri la coapsa dreaptă și va primi îngrijiri medicale. 

1-3: Simona Halep începe să alterneze direcția loviturilor, face game-ul în prelungiri, dar și-a pierdut din răbdarea afișată în primul set și starea sa actuala nu e încurajatoare pentru un potențial set decisiv. 

0-3: Linette se distanțează și provoacă frustrare multă în jocul Simonei Halep, care a jucat ultimul punct al acestui game fără un real spirit de luptă. 

0-2: Break făcut de Magda Linette în debutul setului secund, sunt primele clipe în care tabela de marcaj nu îmbunătățește starea de spirit a Simonei Halep; de urmărit cum va reacționa fosta semifinalistă de la US Open. 

0-1: Linette câștigă cu emoții primul game al setului 2, după o egalitate la 40. 

Setul 1: 

6-4: SET, Simona Halep! Game alb semnat de româncă pentru a închide setul unu. Semne încurajatoare în acest set inițial, care a văzut-o pe Simona Halep fiind din ce în ce mai activă în ce privește jocul de picioare. 

5-4: Hold cu un singur punct cedat de poloneză, care continuă să pună presiune pe umerii Simonei Halep. Mai activă în ultimele game-uri, apărată și de un break avans, românca are prima șansă în partea finală a acestui set. 

5-3: Game încheiat cu as de Simona Halep, care se apropie la unul singur de câștigarea setului întâi. 

4-3: Primul moment de răbufnire pentru Simona Halep în primul set: jucătoarea din România face re-break la 30, după un passing shot îngropat sub fileu, returnat mult în afara terenului de Linette. Halep va servi pentru a se distanța în finalul primei manșe. 

3-3: Linette face break-ul la 30, după câteva schimburi în care Simona Halep a căutat în repetate rânduri să o incomodeze cu top spin-ul, din spatele liniei de fund. Tactica, contracarată cu brio de schimbările de direcție ale Magdei Linette. 

3-2: Un nou game adjudecat la 30 de Magda Linette, care ține aproape de Simona Halep, pe fondul unei defensive mai puțin active în acest game a româncei. 

3-1: As la ”T” pentru Simona Halep la 40-40, după trei mingi de break salvate, iar dubla campioană de Grand Slam supraviețuiește primei sperieturi provocate de Linette. 

2-1: Hold la treizeci bifat de poloneza Magda Linette, care intră ușor-ușor în ritm și reușește să prelungească punctele.

2-0: Ușoare emoții pentru Simona Halep în primul game jucat pe propria servă, dar gestionate impecabil la 40-egal, punct din care românca se desprinde și își consolidează break-ul. Mobilitatea Simonei Halep arată încurajator, în raport cu setul 3 de la Montreal, dar încă departe de forma de altădată. 

1-0: A douăsprezecea favorită la câștigarea trofeului pus în joc la Cincinnati, Simona Halep începe cu mare calm partida și dictează primele schimburi de mingi pentru a face break încă din start. Un rever în lung de linie impecabil executat la 0-30 atrage primele aplauze din tribune. Break la 30 pentru Simona.

Magda Linette a câștigat tragerea la sorți și va servi prima în meci. 


Simona Halep debutează marți, 17 august în turneul WTA 1000 de la Cincinnati. Meciul numărului 13 WTA împotriva Magdei Linette (44 WTA) va începe la ora 18:00, fus orar românesc.

Halep o conduce pe Linette cu 1-0 la scorul meciurilor directe, învingând-o în turul 2 al ediției 2019 a turneului de la Roland Garros într-o manieră mai complicată decât s-ar fi așteptat, 6-4, 5-7, 6-3. 

În caz de victorie, Simona Halep va juca în turul 2 cu Jessica Pegula ori noua campioană de la Montreal, Camila Giorgi. 

Traseul virtual al Simonei Halep la Cincinnati


Tur 1: Magda Linette

Tur 2: Jessica Pegula / Camila Giorgi

Optimi: Karolina Pliskova 

Sferturi: Aryna Sabalenka

Semifinale: Naomi Osaka

Finala: Ashleigh Barty 

Magda Linette (29 de ani) din Polonia este o jucătoare dreptace, cu o înălțime de 1,71 metri, cu trei titluri WTA în palmares, obținute la Hua Hin, Bronx și Ningbo. Cea mai înaltă clasare în ierarhia mondială o reprezintă poziția 33, ocupată în februarie 2020. 

Până în prezent, Linette a încasat din turneele de tenis $3,225,213, de mai puțin de zece ori față de suma reușitelor Simonei Halep în circuitul WTA, care a strâns $37,581,677. 

CITESTE SI
VIDEO PROTVPLUS.RO
VIDEO VOYO.RO
Modifică setările cookies