Csikszereda Liga 2

Csikszereda refuză să folosească româna în comunicările oficiale. Primarul nu vrea să se implice. O nouă reacție incredibilă din partea clubului

Csikszereda, formație din Liga 2, a ales să comunice cu suporterii prin intermediul site-ului oficial sau a rețelelor de socializare exclusiv în limba maghiară.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 29 Decembrie 2021, 09:36
Data actualizarii: Miercuri 29 Decembrie 2021, 09:53

Chestionat de jurnalistul Liviu Câmpean (Informația Harghitei) în legătură cu motivul pentru care Csikszereda a decis să comunice exclusiv în limba maghiară, Zoltan Szondy, președintele clubului din Liga 2, a dat un răspuns bizar.

„Am primit de mai multe ori această întrebare şi mă bucur să pot răspunde în faţa presei. În momentul în care presa de specialitate română şi televiziunile de specialitate române vor avea emisiuni şi în limba maghiară, din acel moment o să avem şi noi un site în limba română”, a fost răspunsul lui Zoltan Szondy.

Primarul Korodi nu dorește să se implice în aceast scandal

„Fiind un club organizat ca structură privată, cred că responsabilitatea pentru fiecare cuvânt rostit de ei trebuie să fie a lor.

Pot să am un punct de vedere personal, dar nu aș vrea să-l spun acum, într-o dezbatere care ar crea imediat o adevărată polemică. Nici nu aș vrea să dau o tentă politică unei astfel de dezbateri.

Nu vreau să leg o declarație a unui conducător, de la orice club ar fi, de ceea ce înseamnă instituția pe care o conduc. Dar, repet, subiectul e o temă de dezbatere, care merită făcută oricând. Vă mulțumesc, la revedere!”, a reacționat primarul din Miercurea Ciuc, potrivit gsp.ro.

Zoltan Szondy, președintele lui Csikszereda, nu consideră o prioritate comunicarea în limba română pe site-ul oficial, dar și-ar dori ca etnicii machiari din România să aibă parte de emisiuni în maghiară la televiziunile autohtone.

„A fost mai mult în glumă ce am zis, deși chiar mi-ar plăcea să văd și eu la presa românească, de exemplu la televiziuni, anumite emisiuni și în limba maghiară. Suntem și noi cam 10 la sută în țară, credeți că aș cere prea mult? Pentru abonații unguri ai anumitor televiziuni, să aibă și ei 10 minute pe zi în limba maternă o emisiune, ar fi o exagerare? În Italia n-a murit nimeni că se fac astfel de emisiuni în germană. S-ar putea foarte bine și la noi.

Szondy: „Dacă îmi cereau suporterii români, făceam site și în română!”

E vorba despre buget. M-ar costa destul de mult să am două site-uri. A, dacă mi-ar fi cerut 100-200 de suporteri români să fac un site, atunci da, aș fi făcut și în limba română, dar nu mi s-a cerut niciodată.

Mi se pare normal (să nu comunice în română pe site-ul oficial al clubului)! Dacă vreți să faceți circ din acest subiect, îl puteți face, dar e unul artificial. Știți câte echipe de Liga 2, ca să nu mai zic de Liga 3, nici măcar n-au site? Multe. Deci, unde e problema?

Să știți că nu e o chestiune de principiu, să fie site-ul doar în maghiară. V-am explicat motivele, apoi, de ce să fac eu un site în limba română din care să alimentez alte site-uri de sport, care vor prelua știri? Site-urile nu sunt pentru ziariști, ci pentru public. Să dublez eu costurile doar pentru a ține alte site-uri care s-ar alimenta cu știri de la mine? Așa e simplu, mai greu e cum faceți, de exemplu, dumneavoastră, să sunați, să vă interesați, să puneți întrebări.

Poate cu circul ăsta creat artificial o să reconsiderăm poziția și o să trecem la priorități și site-ul”, a spus Zoltan Szondy, potrivit sursei citate mai sus.

Csikszereda Miercurea Ciuc ocupă locul 7 în Liga 2, cu 26 de puncte, la două lungimi în spatele ultimei poziții care asigură calificarea în play-off, ocupată de Steaua.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!