csa steaua FCSB Ghencea Stadionul Steaua Steaua Liga 2

CSA Steaua, răspuns oficial după solicitarea lui FCSB de a juca în Ghencea! Motiv bizar invocat de clubul din Liga 2

CSA Steaua a oferit un răspuns oficial, după ce FCSB a făcut o cerere oficială pentru ca meciul cu CFR Cluj, din ultima etapă a sezonului, să se joace cu titlul pe masă.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 14 Mai 2022, 11:27
Data actualizarii: Sambata 14 Mai 2022, 11:28
Gigi Becali a declarat pentru PRO TV că a oferit 46.000 de euro pentru ca FCSB să joace în Ghencea, preț dublu față de cel plătit pe Arena Națională, însă reprezentanții CSA Steaua au refuzat oferta.

CSA Steaua, răspuns oficial după solicitarea lui FCSB

Motivul invocat de clubul din Liga 2 este acela că Steaua ar urma să joace barajul pentru promovarea în Liga 1, chiar în ziua în care FCSB ar urma să înfrunte CFR Cluj. Argumentul celor de la CSA este unul bizar, având în vedere că FRF a anunțat că echipa lui Daniel Oprița nu are drept de promovare din cauza formei de organizare a clubului, iar Comisia din Parlament nu a aprobat modificarea Legii Sportului în regim de urgență, așa cum www.sport.ro a anunțat în exclusivitate.
 
Mai mult, CSA Steaua, chiar dacă ar avea dreptul de a juca barajul, nu cunoaște data meciului care ar urma să se joace în Ghencea. Turul este programat pe 22 mai, în aceeași zi în care FCSB înfruntă CFR Cluj, iar returul o săptămână mai târziu, însă ordinea meciurilor se va stabili prin tragere la sorți, după încheierea play-out-ului și play-off-ului din Liga 1, respectiv Liga 2.
 
"După cum știți, stadionul Steaua este în administrarea Ministerului Apărării Naționale și în folosința Clubului Sportiv al Armatei „Steaua”, iar închirierea acestuia se poate face doar printr-o procedură concurențială, stabilită de administrator.

De asemenea, vă informăm că echipa de fotbal a clubului nostru a terminat pe locul 4 în Play-off-ul Ligii a II-a, iar potrivit Regulamentului de organizare a activității fotbalistice, promovarea/retrogradarea se face cu respectarea articolului 70 din Statutul Federației Române de fotbal – „Dreptul unui club de a participa în campionatele naționale depinde de meritul sportiv al acestuia”.

Conform Regulamentului de organizare a activității fotbalistice și a programului competițional stabilit de Federația Română de Fotbal, meciurile de baraj urmând a se desfășura potrivit tragerii la sorți, iar meciul tur se dispută în weekendul 21-22.05.2022", a transmis CSA Steaua, potrivit Gsp.ro.
 

Comisia din Parlament nu a aprobat modificarea Legii Sportului în regim de urgență

Cererea de modificare a legii care interzice accederea în prima divizie a cluburilor de drept public  nu și-a găsit încă o soluționare, în contextul în care prima manșă a barajului se va disputa pe 22 mai.
 
Pe 12 mai, Ministerul Sportului a răspuns solicitării CSA, menționând că a înaintat cererea către Direcția pentru Relația cu Parlamentul, în vederea obținerii avizului de oportunitate pentru modificarea Legii sportului. Potrivit adresei de răspuns, avizul de oportunitate nu a fost obținut în regim de urgență, pentru că „nu sunt îndeplinite cerințele referitoare la justificarea situației extraordinare a cărei reglementare nu poate fi amânată”. Cu alte cuvinte, comisia de specialitate din Parlament nu consideră că există justificare ca modificarea legislației să se facă „în grabă”.
 
„În acest context, proiectul de act normatic nu a mai fost transmis pe circuitul de avizare interministrială, urmând ca direcța de specialitate să facă propuneri cu privire la îndeplinirea cerințelor necesare pentru promovarea proiectului de Ordonanță de urgență a Guvernului pentru modificarea articolului 31 din Legrea educației fizice și sportului nr 69/2000”, s-a mai arătat în răspunsul oferit de Ministerul Sportului.
 
Un senator ne-a explicat că modificarea legii se poate face, totuși, dar, probabil, ea va avea efect pentru sezonul următor: „Cererea nu este respinsă,  este vorba de o procedură de consultare interministerială. Direcția de specialitate trebuie să propună modificările”. Parlamentarul nu a precizat, însă, termenul în care vor fi propuse și efectuate modificările. Într-adevăr, cererea nu este respinsă, dar ea nu va fi soluționată cu celeritate, adică modificările ar putea intra în vigoare cel mai devreme din campionatul ce vine.
 
CSA Steaua este pe locul 4 în play-off-ul Ligii a doua și, din punct de vedere sportiv, trebuia să joace baraj cu Chindia Târgoviște.
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!