Fotbal intern

EXCLUSIV Lovitură pentru CSA Steaua! Comisia din Parlament nu a aprobat modificarea Legii sportului în regim de urgență

Deși își punea speranțe în modificarea de urgență a Legii sportului, CSA Steaua mai are de așteptat.  

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 13 Mai 2022, 12:41
Data actualizarii: Vineri 13 Mai 2022, 12:57

de Florin CARAMAVROV

Cererea de modificare a legii care interzice accederea în prima divizie a cluburilor de drept public  nu și-a găsit încă o soluționare, în contextul în care prima manșă a barajului se va disputa pe 22 mai.

Pe 12 mai, Ministerul Sportului a răspuns solicitării CSA, menționând că a înaintat cererea către Direcția pentru Relația cu Parlamentul, în vederea obținerii avizului de oportunitate pentru modificarea Legii sportului. Potrivit adresei de răspuns, avizul de oportunitate nu a fost obținut în regim de urgență, pentru că „nu sunt îndeplinite cerințele referitoare la justificarea situației extraordinare a cărei reglementare nu poate fi amânată”. Cu alte cuvinte, comisia de specialitate din Parlament nu consideră că există justificare ca modificarea legislației să se facă „în grabă”.

„În acest context, proiectul de act normatic nu a mai fost transmis pe circuitul de avizare interministrială, urmând ca direcța de specialitate să facă propuneri cu privire la îndeplinirea cerințelor necesare pentru promovarea proiectului de Ordonanță de urgență a Guvernului pentru modificarea articolului 31 din Legrea educației fizice și sportului nr 69/2000”, s-a mai arătat în răspunsul oferit de Ministerul Sportului.

Un senator ne-a explicat că modificarea legii se poate face, totuși, dar, probabil, ea va avea efect pentru sezonul următor: „Cererea nu este respinsă,  este vorba de o procedură de consultare interministerială. Direcția de specialitate trebuie să propună modificările”. Parlamentarul nu a precizat, însă, termenul în care vor fi propuse și efectuate modificările. Într-adevăr, cererea nu este respinsă, dar ea nu va fi soluționată cu celeritate, adică modificările ar putea intra în vigoare cel mai devreme din campionatul ce vine.

CSA Steaua este pe locul 4 în play-off-ul Ligii a doua și, din punct de vedere sportiv, trebuia să joace baraj cu Chindia Târgoviște.

Modifică setările cookies