Vlad Iacob Dinamo liga 2 Liga 2

EXCLUSIV Cât trebuie să scoată din buzunare viitorul acționar al lui Dinamo. Datoriile reale ale clubului: „Sunt foarte optimist!”

Noul administrator special al lui Dinamo anunță că clubul din „Ștefan cel Mare” se află într-o situați mult mai bună decât se crede.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 25 Iulie 2022, 16:16
Data actualizarii: Luni 25 Iulie 2022, 16:20

Vlad Iacob a dezvăluit că în momentul de față datoriile clubului de Dinamo se ridică la aproximativ opt milioane de euro, însă după ce se va încheia procedura de evaluare a firmei, dacă activul companiei nu va permite achitarea tururor datoriilor, atunci datoria va fi redusă la aproximativ două milioane de euro.

„Foarte optimist. O asemenea scădere este destul de uzuală în cadrul procedurilor de insolvență. Practic, activul companiei este evaluat de către un evaluator autorizat și dacă activul nu permite decât acoperirea unei părți a masei credale, haircut-ul este posibil. 

Datoriile totale clubului sunt, într-adevăr, în jurul sumei de opt milioane. Cele de la masa credală sunt de aproximativ șapte, iar acestea pot ajunge undeva pe la valoarea de 1,8 sau 1,9 milioane. Mai sunt câteva datorii curente, însă până acum creditorii noștri sunt și cred că vor rămâne în continuare prietenoși”, a spus Vlad Iacob la PRO ARENA, în emisiunea „Ora exactă însport”.

Vlad Iacob, noul administrator special al lui Dinamo

Vlad Iacob, care va împlini pe 15 august vârsta de 35 de ani, i-a luat locul lui Iuliu Mureşan, care s-a despărţit de club după retrogradarea în liga a doua.

Clubul de fotbal Dinamo a solicitat intrarea în insolvenţă la 25 iunie 2021, Tribunalul Bucureşti hotărând deschiderea procedurii la 1 iulie 2021.

Aceasta este cea de-a doua procedură a insolvenţei declanşate de SC Dinamo 1948 SA, după ce societatea fusese reintrodusă în circuitul economic în septembrie 2015.

Pentru prima oară în istoria sa, echipa de fotbal Dinamo a retrogradat în Liga a II-a la finalul sezonului precedent după ce a pierdut barajul de promovare/retrogradare cu Universitatea Cluj (0-2 în tur, 1-1 în retur).

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!