FCSB Cornel Dinu Gigi Becali Nicolae Dica Superliga

Zile, săptămâni, luni? Cât timp i-ar putea lua lui Nicolae Dică să readucă FCSB-ul pe culmile gloriei

Nicolae Dică este noul antrenor al FCSB-ului, după ce a fost anunțat chiar astăzi în mod oficial de Gigi Becali.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 26 Iulie 2022, 16:38
Data actualizarii: Marti 26 Iulie 2022, 16:39

Despre mutarea lui Nicolae Dică pe banca tehnică a grupării bucureștene a vorbit și Cornel Dinu, care a antrenat rivala, Dinamo București, proaspăt retrogradată în eșalonul secund.

"Procurorul", așa cum i se spune, a vorbit despre cât timp îi poate lua antrenorului să se impună ca principal la FCSB și a oferit un număr exact de luni pentru fiecare etapă a unui tehnician pe banca unei noi echipe.

  • Cornel Dinu

Dinu: „Să devii eficient îți trebuie 7-8 luni”

„Sunt nişte termene, aş spune discutabile, în care se spune că o anumită concepţie de joc o prinde echipa, dacă ştii să lucrezi tactic şi în complixtatea fenomenului de antrenamet, cam după două luni, două luni şi jumătate. Iar ca să devine eficientă îţi trebuie aproape vreo 7-8 luni. Ceea ce în România...”, au fost cuvintele lui Cornel Dinu, potrivit Orange Sport.

Nicolae Dică, la FCSB

Nicolae Dică a mai antrenat clubul lui Gigi Becali în trecut, în intervalul iunie 2017 - decembrie 2018.

În primul mandat ca principal la FCSB, Dică a strâns 80 de meciuri pe banca bucureștenilor, înregistrând 46 de victorii, 18 remize și 16 înfrângeri.

Cu Dică la conducere, FCSB s-a calificat în primăvara europeană din sezonul 2017/2018. Atunci, bucureștenii erau eliminați de Lazio în 16-imile Europa League, scor 2-5, la general.

Dică și-a început cariera de antrenor ca secund, tot la FCSB, în perioada iunie 2014 - decembrie 2015, când a colaborat cu Costel Gâlcă și Mirel Rădoi. Ulterior, a mai fost principal la FC Argeș în două mandate. De la finalul anului trecut, fostul antrenor era liber de contract, în urma încheierii contractului cu FRF, unde avea postul de antrenor secund la prima reprezentativă.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!