EXCLUSIV | „Dinamo și acum e a lui Negoiță!” Dezvăluire surprinzătoare făcută de un fost oficial din „Groapă”

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 20 August 2021, 12:44
Data actualizarii: Vineri 20 August 2021, 13:21

Dinamo, condusă din umbră de Ionuț Negoiță!

Constantin Anghelache, fost oficial al lui Dinamo în era Negoiță, a dezvăluit că fostul acționar din „Groapă” s-a asigurat, în momentul în care a vândut clubul, că tot el va fi cel care va face cărțile în Ștefan cel Mare și după ce spaniolii vor prelua clubul.

„Cortacero nu mai are niciun cuvânt de spus la Dinamo, pentru că, așa cum știți, consiliul de administrație este suspendat. A doua problemă, legea nr. 85 mai spune ceva, înainte de a se rezolva planul de insolvență cu creditorii, cu toate problemele, că se cercetează motivele care au dus la incapacitatea de plată. Iar aici vor fi chemați la bară fostul finanțator și Cortacero.

În această situație nu poate fi altcineva vinovat acolo decât cei care au decis.

Cum s-a făcut transferul clubului către Cortacero

Acest club nu s-a dat fără vreo garanție, pentru că garanția în sine este că Dinamo tot la domnul Negoiță este și astăzi. Pentru că prima oară, domnul Negoiță, personal, a vândut acțiunile nu la o persoană, ci la o societate. Deci domnul Drăghia și-a înființat o proprietate (Lotus) cu un capital de 200 de lei și a negociat el, Lotus. Firma, a preluat acțiunile de la Negoiță și i-a dat 2 milioane de euro, iar în acel contract, firma are interdicția de a înstrăina orice fără acordul scris al domnului Negoiță. În consecință, tranzacția cu Cortacero s-a făcut punctual. Nu cedând acțiunile unei persoane, ci domnul Drăghia cedându-i părțile sociale din Lotus lui Cortacero.

Deci domnul Cortacero a devenit acționar sub umbrela Lotus, dar acest lucru nu a anulat clauza inițială când s-au dat acțiunile. Adică nici el nu poate înstrăina nimic fără acordul în scris al lui Negoiță”, a spus Constantin Anghelache la PRO X, în cadrul emisiunii Ora exactă în sport.

Cortacero a preluat oficial clubul Dinamo în august 2020, iar după un început în forță în care a transferat mai mulți jucători cu nume la Dinamo, pe salarii uriașe, a fugit în Spania, cedând clubul către Dorin Şerdean.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!