„De unii ne despărțim în iarnă!” Adrian Mutu anunță plecări de la Rapid! Probleme de lot înainte de meciul cu FC Argeș 

Rapid se deplasează la FC Argeș pentru duelul din etapa a 19-a a Superligii României. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 02 Decembrie 2022, 14:47
Data actualizarii: Vineri 02 Decembrie 2022, 15:52

Antrenorul echipei de fotbal FC Rapid, Adrian Mutu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că îşi doreşte o victorie în partida din deplasare cu FC Argeş, pentru ca formaţia sa să rămână printre fruntaşele clasamentului Superligii.

„Ne aşteaptă o perioadă foarte aglomerată, cu meciuri din trei în trei zile începând de duminică. Începem împotriva unei echipe cu care am avut viaţă grea şi aici pe Giuleşti, suntem pregătiţi, ştim ce ne aşteaptă. Este un meci pe care vrem să îl câştigăm pentru a ţine pasul cu echipele fruntaşe.

După victoriile celor de la CFR şi FCSB clasamentul devine din ce în ce mai strâns. Trebuie să turăm motoarele încă de la început, pentru că nu este timp de pierdut. FC Argeş este în inima mea, pentru că acolo m-am format ca fotbalist, dar acum sunt antrenor la Rapid, trebuie să îmi fac meseria şi vreau să câştig. Multe echipe vor să intre în play-off. Eu cred că va fi un campionat dificil, sunt multe echipe care emit pretenţii la play-off, ceea ce face lupta şi mai aprigă. Sunt foarte multe echipe la diferenţă de un punct sau două”, a declarat Mutu.

Probleme cu accidentările pentru Rapid 

El a precizat că are mulţi jucători accidentaţi şi că speră să mai recupereze câţiva până la ora meciului cu FC Argeş: „Pauza nu prea ne-a ajutat din punct de vedere medical, avem cam mulţi accidentaţi. Sperăm să mai recuperăm din ei în zilele următoare şi să putem aborda fiecare meci cu un efectiv cât mai complet, cu jucători pe care mă pot baza şi care pot face diferenţa în meciurile următoare”.

Pentru pauza de iarnă, Mutu şi-a propus ca Rapid să mai aducă jucători valoroşi care să-l ajute în îndeplinirea obiectivelor.

„Mai sunt nişte meciuri la care mă voi baza pe toţi jucătorii din lot şi o parte dintre ei vor fi evaluaţi, pentru că de unii ne vom despărţi în iarnă. Dar nu pot spune dinainte nume pentru că mă pot contrazice cu jocuri foarte bune. Depinde doar de ei dacă demonstrează că vor să rămână la Rapid. Ca să facem achiziţii trebuie să mai existe şi ieşiri. Sper să aducem şi jucători de valoare mai înaltă pentru a ne putea atinge obiectele", a completat tehnicianul.

Mutu a afirmat că Rapid se va despărţi în această iarnă de Alexandru Măţan, căruia îi expiră împrumutul de la echipa americană Columbus Crew: „Măţan este plecat în Statele Unite şi probabil că va şi rămâne acolo. Se va despărţi de noi după ultimul meci din decembrie, i se termină împrumutul. El este încă în recuperare, a fost operat şi probabil că va avea nevoie de câteva luni. Şi nu are rost să stea cu noi accidentat când poate să meargă la echipa de care aparţine şi să urmeze tratamentul pe care îl spune doctorul clubului”.

Antrenorul rapidist a precizat că la turneul amical pe care echipa sa îl va disputa pe 10 decembrie, pe Arena Naţională, cu Borussia Dortmund şi Fiorentina va folosi foarte mulţi tineri: „O să vedeţi foarte mulţi tineri în acest turneu, pentru că nu există importanţa rezultatului. Şi mai ales că jucăm din trei în trei zile. Vom rula tot lotul probabil”.

Echipa de fotbal FC Rapid va întâlni, duminică, de la ora 19:00, formaţia FC Argeş, pe Stadionul Nicolae Dobrin din Piteşti, într-un meci din cadrul etapei a 19-a a Superligii.

AGERPRES

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!