„Câini fără rasă!” Mihai Mironică, după înfrângerea lui Dinamo cu Chindia: „Cum a putut Rădoi să introducă un astfel de jucător?”

Mihai Mironica Chindia Targoviste Dinamo Superliga „Câini fără rasă!” Mihai Mironică, după înfrângerea lui Dinamo cu Chindia: „Cum a putut Rădoi să introducă un astfel de jucător?”
Mihai Mironica
Data publicarii: Duminica 08 August 2021, 21:56
Data actualizarii: Duminica 08 August 2021, 21:57

S-a rupt la Dinamo vraja dată de un început ușor artificial de sezon, cu un calendar abordabil care să-i ajute pe dinamoviști în această perioadă în care de-abia încropesc o echipă. 

Fanii dinamoviști au fost readuși cu picioarele pe pământ după ce încântarea unor succese obținute în Ștefan cel Mare i-a făcut să meargă în număr spectaculos la Buzău.

Nu e un capăt de țară că Dinamo a pierdut cu Chindia, dar este îngrijorător că trupa lui Bonetti a fost inexistentă ca realizări concrete în atac. Când Sorescu nu e, mai nimic nu e în ofensiva lui Dinamo, una populată de jucători supraevaluați, supradiscutați doar pentru că s-au dezvoltat în curtea câinilor.

Dinamo s-a debarasat de Daniel Popa și acesta a reușit o nouă revanșă în fața câinilor cu o pasă superbă de gol precedată de un control foarte bun al balonului într-o poziție dificila. A fost o înlănțuire de greșeli de poziționare în apărarea câinilor, Filip în zona în care ar fi trebuit să-l blocheze pe pasatorul Popa, Giafer și Crețu care ar fi trebuit să-l împiedice pe Florea să marcheze. Dincolo de amintitele erori, rămâne calitatea acestei perechi a gemenilor golului din Târgoviște, Popa-Florea, unul dintre cele mai bune cupluri de atac din Liga 1. Cam asta e căderea abisală a lui Dinamo, de la înfruntările legendare cu cei mai tari gemeni ai golului, Vialli-Mancini, a ajuns să fie răpusă de “gemenii” Chindiei.

O mențiune negativă pentru Eșanu, altfel unul dintre pilonii acestui Dinamo șchiop. Cu un gest mârlănesc ce trebuia taxat și de arbitru, Eșanu l-a lovit pe coechipierul Giafer, deși Crețu era mai vinovat în acea fază. Vinovat-nevinovat Giafer, Eșanu ar trebui să se gândească cum s-ar fi simțit la o astfel de agresiune la adresa lui la primele sale meciuri la Dinamo.

Am văzut în această partidă și un perfect mediocru Căpușă, fundașul dreapta pe care Hagi nu l-a mai dorit și l-a lăsat la Chindia. Cum a putut Mirel Rădoi să introducă un astfel de jucător la 0-0 în deplasare cu Anglia? Mergând la extrema cealaltă, un alt selecționer din istoria recentă îmi zicea că nu poți lua la națională un fotbalist precum Sorescu, un jucător care a convins în partida cu Anglia și a entuziasmat în acest început de sezon în Liga 1.

În stagiunea trecută, după o faimoasă postare a dinamoviștilor, “să vă fie frică, Dinamo se ridică”, a venit o prăbușire a lui Dinamo. După euforia începutului actualului sezon, cred că vine o nouă prăbușire a unui Dinamo aflat la minimul de potențial al istoriei sale de peste 70 de ani.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!