VIDEO EXCLUSIV „Asta e o glumă românească!” Iftime nu vrea campionat cu 18 echipe: „Mai vin doi faliți pe lângă ăștia 16”

Valeriu Iftime, patronul lui FC Botoșani, nici nu vrea să audă de un campionat cu 18 echipe.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 25 Ianuarie 2022, 13:17
Data actualizarii: Marti 25 Ianuarie 2022, 13:33

Mirel Rădoi (40 de ani) a dezvăluit la finele anului trecut că are informații cum că oficialii de la Ligă și Federație pregătesc un proiect pentru revenirea la un format cu 18 echipe în Liga 1, în cazul în care Dinamo nu va reuși să se salveze de la retrogradare.

Iftime este de părere că acest lucru nu ar face decât să slăbească și mai mult fotbalul autohton. Patronul Botoșaniului este convis că liderii fotbalului românesc nu vor găsi susțirere în rândul echipelor din Liga 1 pentru un astfel de proiect.

Iftime: „În zece ani o să avem vreo 60 de echipe!”

„Părerea mea este că în zece ani o să avem vreo 60 de echipe. Dinamo iar e pe ultimul loc și mai punem zece echipe, mai punem zece echipe. Asta e o glumă românescă. O glumă pe care o face câte cineva de pe la Ligă atunci când nu e atent domnul Iorgulescu.

Nu știu cine îi mai dă voie să facă așa ceva. Dacă noi facem campionat de 18 echipe suntem buni de dus într-un loc de unde se iese greu de acolo.

Avem nevoie de bani, avem nevoie de altceva. Drepturile TV ar trebui împărțite la mai puține echipe, pentru că bugetele echipelor sunt cum sunt. Avem o subfinanțare groaznică în fotbalul românesc. Dacă facem 18 echipe, mai vin doi faliți la cei 16 care suntem deja. Nu știu dacă sunt patru cluburi în Liga 1 care să aibă bugete echilibrate”, a spus Valeriu Iftime la PRO X, în emisiunea „Ora exactă în sport”.

Dinamo ocupă penultimul loc în clasamentul Ligii 1, cu 12 puncte, unul mai mult decât ultima clasată, Academica Clinceni. Pentru „câini” urmează derbiul cu FCSB, programat duminică, de la ora 20:00.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies