Liga 1

Balaj, noi lămuriri despre faza controversată de la meciul CFR-ului cu Chindia: „Doar atunci se sancționează!”

CFR Cluj a învins-o pe Chindia Târgovişte cu scorul de 1-0 (1-0), sâmbătă, în deplasare, la Ploieşti, într-un meci din etapa a 18-a a Ligii 1.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 05 Decembrie 2021, 17:25
Data actualizarii: Duminica 05 Decembrie 2021, 17:32

Trupa lui Petrescu a fost acuzată că a câștigat în urma unui gol marcat neregulamentar, deoarece mingea îi atinge brațul lui Costache înainte ca acesta să paseze decisiv până la Omrani.

Fostul arbitru Balaj, acum președintele clubului CFR Cluj, susține că o astfel de fază se sancționează doar în situația în care fotbalistul care pasează decisiv atinge intenționat mingea cu mâna, lucru extrem de dificil de lămurit în cazul lui Costache.

„Am revăzut fazele în această după-amiază, le-am analizat. Din păcate a fost un arbitraj cu greșeli. Suntem considerați ca fiind dezavantajați... De ce? Pentru că am avut două lovituri de pedeapsă: la Daniel Graovac, când s-a folosit apărătorul de brațe și l-a împiedicat pe acesta ca să joace mingea rapid și ulterior, pe finalul meciului, la Omrani.

Legat de faza hențului (de la golul marcat de Omrani), vreau să fac unele rectificări și clarificări, întrucât regulamentul a suferit modificări în ultima perioadă, legat de jucarea mingii cu mâna. Se consideră a fi gol neregulamentar înscris cu mâna, atunci când mingea intră în poartă direct din mâna atacantului fie că a avut intenție, fie că nu. Dacă ulterior jucării mingii cu mâna accidental apare o pasă la un alt jucător, care înscrie, nu se sancționează decât dacă este în mod voit.

CFR, șase victorii consecutive în campionat

Singura întrebare care se pune acum este dacă Costache, căruia mingea i-a venit în mână de la distanță foarte mică, a jucat mingea cu mâna în mod voit”, a spus Cristi Balaj, președintele CFR Cluj, pentru PRO TV și sport.ro.

CFR a reuşit a şasea sa victorie consecutivă în campionat, toate fără gol primit. Chindia a ajuns la patru meciuri consecutive fără victorie, două egaluri şi două eşecuri.

Modifică setările cookies