VIDEO „Agresiv și xenofob!” Maghiarii s-au revoltat imediat după ce Gigi Becali „a amenințat Sepsi și guvernul Ungariei”

Gigi Becali FCSB sepsi Ungaria Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 26 Iulie 2022, 16:55
Data actualizarii: Marti 26 Iulie 2022, 17:04

Gigi Becali (64 de ani) a atras atenția presei din Ungaria, după ce a susținut, într-o conferință de presă, că este „dușman al lui Viktor Orban”.


Patronul de la FCSB a declarat că este gata să investească 10 milioane de euro ca să oprească ascensiunea lui Sepsi Sfântu Gheorghe.

„Dacă Sepsi cumva se ridică, o să investesc eu mai mulţi bani ca Viktor Orban. Că nu îi las pe unguri să treacă peste FCSB niciodată în viaţa lor. Să nu se creadă că e ameninţare sau discriminare. Dar pe Sepsi OSK îi vom ţine mereu la respect. Dacă ei prind putere, eu mai investesc 10 milioane de euro.

Tot ce e neam cu Sepsi OSK îi voi spulbera. Viktor Orban poate să vină cât vrea el pe stadioane, că tot râul, ramul... Aşa că, duşmani. Cât sunt eu în fotbal, Viktor Orban, pofta-n cui. Eu acum o să vreau să mă bat cu Guvernul Ungariei. Ei să bage bani, eu să bag, să vedem care e mai tare. Îi invit la luptă. Sepsi cu Viktor Orban şi eu cu FCSB. I-am aruncat mănuşa lui Viktor Orban rusul, Viktor Orban Putin”, a spus conducătorul echipei din Berceni.

Presa din Ungaria, revoltată de afirmațiile lui Becali: „Agresiv și xenofob!”

Vorbele lui Becali au ajuns imediat în presa maghiară, care a reacționat prompt. „România: Becali amenință Sepsi și guvernul Ungariei” este titlul materialului publicat de cel mai important cotidian de sport din Ungaria, Nemzeti Sport.

„După două înfrângeri în câteva zile (0-1 cu Saburtalo și 0-2 cu Rapid), Becali, care își schimbă des opiniile, a vorbit despre ieșirea sa din fotbal. Marți, însă, într-un cu totul alt ton, într-un stil agresiv și xenofob, a anunțat că e gata să investească 10 milioane de euro pentru ca Sepsi să nu iasă campioană”, a scris publicația citată.

Nemzeti Sport subliniază că FCSB nu a câștigat titlul în România din 2015 și a încheiat pe poziția secundă de șase ori în ultimele șapte sezoane. „În acest sezon, echipa nu a câștigat niciun meci și a înscris doar un gol, și acela din penalty. În schimb, Sepsi a luat Supercupa României, a strâns patru puncte în primele două etape de campionat și a câștigat în Conference League, 3-1 cu Olimpija Ljubljana”, mai notează jurnaliștii unguri.

Publicația index.hu a preluat, la rândul ei, declarațiile lui Becali, și scrie că patronul de la FCSB nu este la prima abatere. „În ultimii ani, Becali a avut discursuri pline de ură la adresa maghiarilor din Transilvania. El a mai spus, în trecut, că Viktor Orban este un pitic și că fotbalul feminin reprezintă un lucru satanic, împotriva naturii umane”, scrie ziarul citat.

VIDEO - Conferința de presă a lui Gigi Becali 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!