Vladimir Cohn, fostul actionar de la Dinamo, afacere FABULOASA de 200 de milioane de euro! Ce spune despre preluarea clubului de la Negoita

Negoita vinde Dinamo cu 2 milioane de euro, insa nici macar acest pret nu este atractiv. 

Fostul actionar dinamovist Vladimir Cohn a dat lovitura luna trecuta in afaceri, insa nici asa nu este interesat de Dinamo.

Cohn a vandut o fabrica de ambalaje din Brasov cu 200 de milioane de euro, dar anunta ca fotbalul nu mai este atractiv.

Cohn a investit la Dinamo timp de 10 ani, intre 1997 si 2007. El spune ca Negoita a facut erori mari, iar acum plateste un pret scump.

Cohn nu este interesat de Dinamo si spune ca a ramas un simplu suporter.


"E o situatie delicata, n-am nicio solutie. Greseala a inceput cand Negoita a hotarat sa se desparta de Mircea Rednic. Incepuse sa construiasca o echipa, un club, Dinamo devenise din nou atractiv pentru jucatori. Apoi a inceput o degringolada, schimbari dese de antrenori, jucatori, asta a dus la actuala situatie.

Si Contra a avut un moment bun, dar anumite conditii cerute de Contra nu au putut fi indeplinite de Negoita. A fost o alta ruptura intre antrenor si proprietar, iar rezultatele se vad.

Pretul cerut nu e de comentat. Fiecare isi face socoteala, daca Negoita spune ca atat face clubul inseamna ca atat face. valoarea unei vanzari o stabileste vanzatorul. Daca gaseste cumparator bine, daca nu, poate sa scada pretul sau sa-l pastreze.

Am alte socoteli, Dinamo nu intra in socotelile mele. Nici nu ma incumet sa discut subiectul asta, nu e de actualitate si nici nu o sa fie. A fost, s-a stricat si asta e.

Nu m-am gandit la un club din Liga I, nu cred ca vreun club e interesant pentru un investitor. Cifra de spectatori e redusa, nu mi se pare o afacere in Romania. E o chestie de orgoliu, recunoastere financiara, atractie publica, dar nu e ca in alte tari.

Becali a gestionat treaba foarte bine, are oameni in jurul lui. Negoita a crezut ca lucreaza tot cu oameni care se multumesc cu salariul minim pe economie. Negoita vine si le spune jucatorilor ca nu le mai da salariile. Ce intelege un jucator de 23 de ani? Nu poti sa spui asa ceva. Nici macar unui copil nu poti sa-i spui ca nu ii mai dai acadele. E o dovada clasica de incompetenta manageriala.

Miriuta dupa scandalul de la Bacau a bagat jucatorii la meci. Daca era un antrenor care avea si notiuni de pedagogie putea sa spuna ca nu joaca, mergem la Bucuresti, discutam apoi si vedem. I-a bagat in meci, a castigat meciul, apoi a facut scandal.

Exista o lipsa clara de jucatori, de antrenori, de manageri, e o industrie in care trebuie sa ai jucatori, cum trebuie sa ai muncitori in alte domenii. Trebuie un antrenor adevarat, nu unul transformat peste noapte. Trebuie un manager specializat, sunt foarte multe conditii de indeplinit.

Negoita a venit la Dinamo si l-a pus pe Anghelache presedinte. Ca ce? Referire la trecutul glorios al lui Dinamo, hai sa ne aducem aminte de militie si securitate. E profesor in economie, dar nu are treaba cu fotbalul. Oricat ar fi de prieten cu Lucescu. Sunt greseli fundamentale.

Adi Mutu a fost adus ca punte de legatura, fost jucator valoros cu experienta de afara, dar primul lucru facut a fost sa intre in conflict cu Andone. Toate astea se aduna si se platesc", a declarat Vladimir Cohn la Ora exacta in sport. 

VIDEO PROTVPLUS.RO

Rusia anunță retragerea trupelor de la granița cu Ucraina
BRAT
Modifică setările cookies