EXCLUSIV Victor Pițurcă dezvăluie: "Noi am implementat tiki-taka! Ce a făcut Guardiola cu Barca noi făceam de mult"

Victor Pițurcă a fost invitatul moderatorului Cătălin Oprișan la emisiunea Arena SPORT.RO.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 26 Octombrie 2023, 16:36
Data actualizarii: Joi 26 Octombrie 2023, 17:25

Victor Pițurcă a rememorat perioada în care a activat la Steaua București, timp în care fostul jucător născut la Orodel a câștigat marele event din 1986, cinci titluri, o Supercupă UEFA și patru cupe interne.

Victor Pițurcă dezvăluie: "Noi am implementat tiki-taka! Ce a făcut Guardiola cu Barca, noi făceam de mult"

Fostul selecționer a precizat că tiki-taka nu a fost, în fapt, inventată de Pep Guardiola, când era antrenorul celor de la FC Barcelona. Victor Pițurcă a subliniat că Steaua București a fost cea care a adus jocul paselor din timpul meciurilor.

„Ce făceam noi atunci a făcut Pep Guardiola cu FC Barcelona. Stilul acela îl jucam noi. Noi l-am implementat. Ienei ne spunea lucruri simple, noi eram inteligenți. Pressing-ul în terenul advers noi îl făceam, jucătorii. Dacă ne trezeai la patru dimineața, stăteam doar în sprint-uri”, a spus Victor Pițurcă la Arena SPORT.RO.

Cu tiki-taka, Pep Guardiola a adus la Barcelona trei trofee UCL, trei Campionate Mondiale ale Cluburilor, de trei ori primul loc în La Liga, patru Supercupe UEFA, două cupe interne și trei Supercupe ale Spaniei.

De-a lungul carierei sale fotbalistice, Victor Pițurcă a evoluat pentru Universitatea Craiova, Pandurii, FC Drobeta, FC Olt Scornicești, Steaua București și Lens, unde s-a retras în iulie 1989.

Ce ar face Victor Pițurcă în locul lui Florinel Coman: ”Nu e wow”

Chiar dacă Florinel Coman este unul dintre cei mai bine plătiți jucători din Superliga României, cu un salariu de 30.000 de euro pe lună, Victor Pițurcă spune că ”perla” FCSB-ului ar trebui să viseze la mai mult.

„Hai să dau un exemplu de un jucător. Coman. Calitățile lui. El ia salariu 30 de mii de euro pe lună. Dacă aș fi în locul lui, aș visa să iau trei milioane de euro pe lună, două milioane de euro pe lună. 

În România, imposibil. Doar afară. Ce trebuie să fac în acest caz? Să muncesc. Nu e wow. Ai terminat antrenamentul, te odihnești, nu ai antrenament după masă, faci o mie de abdomene. Forță. Dacă vrei să realizezi ceva”, a spus Victor Pițurcă, la emisiunea Arena Sport.ro.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!