Vezi povestea lui Roman de la Brasov: a vrut sa emigreze in Anglia din cauza saraciei!

Autor: Sport.ro
Marti 23 Iunie 2009, 11:10
Vezi povestea lui Roman de la Brasov: a vrut sa emigreze in Anglia din cauza saraciei!

Mihai Roman, jucatorul convocat de Razvan Lucescu pentru meciul cu Lituania, s-a apucat de fotbal la doar 15 ani.

Roman a inceput fotbalul la Bradul Putna. “Atunci m-am calit. Jucam pe terenuri proaste si se intra dur, la rupere. Am trecut apoi pe la Bucovina Radauti, in Divizia C. Pentru putin timp, am jucat futsal, evoluand trei luni la MGA Bucuresti: Nu mi-a placut, era foarte greu. Am zis atunci: Ori joc fotbal adevarat, ori ma las”.

Greutatile financiare l-au determinat sa decida sa emigreze: impreuna cu 3 prieteni din Suceava, Roman a plecat ilegal in Anglia, acolo unde se afla fratele sau:

“Pe vremea aceea castigam foarte putin din fotbal. Voiam doar sa ajung in Anglia si sa muncesc. Eram dispus sa lucrez si pe santier, doar sa obtin un loc de munca. Am fost prinsi in Belgia de graniceri si trimisi cu avionul la Bucuresti. Am avut un an interdictie sa parasesc tara”.

Roman s-a intors la Radauti, apoi a mers la Cetatea Suceava. De acolo, l-a cumparat Brasovul. In vara lui 2007, Roman retrograda cu Cetate Suceava in Liga a III-a. "Porumboiu era disperat sa ma duc la Vaslui, insa nu am dorit sa joc acolo. Ma suna zilnic si imi spunea ca totul este rezolvat. Chiar daca imi oferea o suma imensa, circa 100.000 de euro, nu am vrut sa ma duc. Si nu am cedat. Pe fir au intrat si cei de la Bistrita. Sabau a insistat sa merg la Gloria.

In ultimul moment m-a contactat Dinu Gheorghe, presedintele Brasovului. Nu eram prea incantat sa joc tot in Liga a II-a, insa am fost convins de faptul ca voi lucra cu Razvan Lucescu, dar si de proiectul care mi s-a prezentat la Brasov. Nu regret nimic. FC Brasov a fost alegerea potrivita”, spune Roman in Libertatea.

Roman a marcat 3 goluri in acest sezon: 2 cu Dinamo si unul cu Steaua.

Noile reguli ce intră în vigoare de luni în București, din cauza numărului mare de îmbolnăviri
BRAT

Modifică setările cookies