CFR Cluj felix mathaus George Gaman Marius Avram Petrolul Ploiesti Superliga

GALERIE FOTO Verdictul specialistului după faza la care CFR Cluj a cerut un penalty în meciul cu Petrolul

Fostul arbitru FIFA Marius Avram a analizat faza din prima repriză a meciului Petrolul Ploiești - CFR Cluj, la care campioana României a solicitat o lovitură de la 11 metri.
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 27 Februarie 2023, 21:14
Data actualizarii: Luni 27 Februarie 2023, 21:13

În minutul 30, la scorul de 1-0 pentru CFR Cluj, ardelenii au beneficiat de un corner. Ernal Krasniqi a centrat în careu, iar mingea l-a lovit în braț pe Felix Mathaus, care a dat cu capul pe lângă balon și a comis un henț.

Marius Avram, după decizia lui George Găman din Petrolul - CFR Cluj: "Eu spun că nu a fost penalty"

Totuși, George Găman a acordat un nou corner pentru CFR Cluj, nu penalty. Centralul și-a menținut decizia inclusiv după ce a refăzut faza la monitorul VAR.

Marius Avram susține că George Găman a luat decizia corectă, considerând că Rangelo Janga, atacantul lui CFR Cluj, a șters mingea înaine de hențul lui Mathaus și a schimbat traiectoria balonului, motiv pentru care nu se acordă lovitură de la 11 metri.

Totuși, Avram are un semn de întrebare, nefiind singur dacă Janga a atins sau nu mingea.

"Eu spun că nu a fost penalty. Eu zic că Găman a avut curajul să nu ia decizia grșeită. De fapt, există un mic semn de întrebare - dacă atacantul celor de la CFR Cluj lovește sau nu mingea cu capul. Pare că da, d-aia spun că Găman a luat decizia corectă. Dacă mingea vine de departe, jucătorul o vede, are timp să se ferască, iar din greșeală dă cu capul și îi vine mână, e responsabil, e vina lui și este lovitură de la 11 metri. 

Dacă atacantul o deviază cu capul, schimbându-i direcția și lovindu-l cu capul în mână de la o distanță foarte mică, e surprins că îl lovește în mână, nu se aștepta să vină acolo și decizia corectă este de a lăsa jocul să continue. Dacă nu o atinge atacantul, este vina fundașului și este lovitură de la 11 metri", a spus Marius Avram, la Digisport.

În camera VAR, la partida Petrolul - CFR Cluj se află Ovidiu Hațegan și Adrian Vornicu.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!