Liga 1

Verdict dur în cazul accidentării lui Elvir Koljic: „Nu ar mai fi revenit niciodată pe teren!” Transferul la o super-echipă a picat

De când a sosit la Universitatea Craiova, Elvir Koljic a fost chinuit de accidentări. 
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 17 Martie 2022, 19:46
Data actualizarii: Joi 17 Martie 2022, 19:54

În octombrie 2020, când era golgheterul Ligii 1, cu 6 goluri marcate în primele 5 meciuri, Elvir Koljc (26 ani) a suferit o accidentare gravă care l-a ținut departe de teren timp de 6 luni. Atacantul bosniac a fost diagnosticat cu fractură de peroneu și a trebuit să fie operat de urgență.

De atunci, evoluțiile vârfului legitimat la Universitatea Craiova nu au mai fost aceleași, chiar dacă medicul Bogdan Andrei s-a străduit să-l pună pe picioare cât mai repede. Doctorul care s-a ocupat de recuperarea lui Koljic a mărturisit că dacă bosniacul ar fi suferit accidentarea în urmă cu un deceniu, nu ar mai fi putut juca fotbal. 

Bogdan Andrei: „A avut osul lateral al gleznei extrem de afectat, la fel ca toate ligamentele gleznei”

„A venit la noi timp de 6 luni, 6 ore pe zi. Creezi o legătură cu el. Nu numai cu mine, ci și cu terapeuții și colegii mei. Am devenit prieteni pe social media, vorbim. Unii au mai mult noroc, unii au mai puțin. Accidentarea lui Koljic a fost extrem de gravă, dar acel jucător de la Iași (n.r. Ovidiu Mihalache) nu și-a dorit niciodată să se întâmple așa ceva. Nici n-ar putea să înțeleagă ce rău putea să-i facă.

A fost un contact care a rezultat din energia dezvoltată în timpul meciului. A avut osul lateral al gleznei extrem de afectat și toate ligamentele gleznei afectate. A fost o accidentare care, dacă s-ar fi întâmplat în urmă cu 10 ani, nu i-ar mai fi permis să revină niciodată pe teren. Dar, datorită progresului tehnologic și implanturilor folosite în prezent, sportivii pot reveni. Nici acum șansele nu sunt 100%, mai pot exista recidive”, a declarat doctorul Bogdan Andrei, pentru as.ro.

De asemenea, medicul care s-a ocupat de Koljic a mărturisit că din cauza accidentării, atacantul a ratat un transfer important la un club valoros din Europa. 

„A ratat un transfer atunci, din câte știu eu. Am auzit de la club că trebuia să se ducă la Dynamo Kyiv. Are un psihic extrem de puternic. A mai avut accidentări, e destinul fiecăruia. A mai avut probleme și la spate și la coapsă”, a adăugat medicul Bogdan Andrei.

Modifică setările cookies