LPF Justin Stefan Superliga

VAR, da! Goal-line, NU! "Fotbalul romanesc este unul SARAC!" Reactia LPF dupa momentul controversat din partida CFR - Craiova! Cand va fi implementat arbitrajul VIDEO

LPF a reactionat cu privire la introducerea VAR si Goal-line in Liga 1.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 23 Decembrie 2020, 16:03
Data actualizarii: Miercuri 23 Decembrie 2020, 16:32

In minutul 88 al partidei CFR 0-0 Craiova, Universitatea a avut o ocazie imensa prin Bic. Mijlocasul a trimis superb de la 18 metri, balonul a lovit bara transversala si apoi a cazut pe linie.

Oltenii au cerut gol in acel moment, insa arbitrii condusi de Radu Petrescu nu au validat reusita.

O astfel de faza poate fi rezolvata cel mai usor cu tehnologia Goal-line, tehnologie prezenta in marile campionate ale Europei si care spune cu exactitate cand mingea a trecut cu intreaga circumferinta de linia portii. Cand mingea intra in poarta, arbitrul primeste o notificare pe ceas si poate valida golul.

Justin Stefan, secretarul general al LPF spune ca Goal-line nu va fi prezenta prea curand in Liga 1, deoarece este o tehnologie foarte scumpa:

"Tehnologia Goal Line nu este in calculele LPF. E o tehnologie scumpa si pe care nu ne-o permitem la acest moment. 

Este foarte scumpa pentru ca trebuie montata acea tehnologie pe fiecare stadion. Nu exista aceasta posibilitate pentru ca fotbalul romanesc este unul sarac.

Haide sa vedem care sunt prioritatile. Ne stabilim 20 de prioritati si nu rezolvam nimic. 

Daca ne uitam la ce inseamna pregatirea arbitrilor, partea de academii si la tot ce inseamna viitorul fotbalului romanesc nu stam foarte bine. Nu cred ca tehnologia Goal-line va schimba asta. 

VAR-ul este extrem de util, cred ca s-ar inlatura anumite presiuni care sunt pe arbitri. Ar fi o competitie care ar prezenta mai multa valoare pentru toti.

Noi vrem tehnologii in campionatul din Romania care nu sunt disponibile nici la nivelul de Europa League.

O sa avem un ministrul nou la Sport si sunt sigur ca vom putea colabora. Daca vom reusi sa ne stabilim niste prioritati vom merge mai departe. Daca ne stabilim 20 de prioritati cred ca ne vom duce intr-o directie gresita", a spus Justin Stefan, la Digi Sport.

Justin Stefan: "Spre finalul sezonului am putea testa sistemul VAR"

 

Secretarul general al LPF spune ca sunt sanse mari ca VAR sa fie prezent de la inceputul sezonului viitor si ar putea fi chiar testat la finalul acestui campionat:

"Speram ca la inceputul luni ianuarie sa putem debloca si partea administrativa, care tine de relatia LPF-FRF.

Am vorbit cu domnul Nicoara, directorul general al EAD, si daca ne incadram in termen cu pregatirea arbitrilor, exista solutia tehnica pentru a testa acest sistem chiar spre finalul campionatului actual.

Nu se pune problema unor costuri suplimentare pe care sa le suporte cluburile. Tehnologia va fi achitata integral de catre detinatorul de drepturi TV. Cheltuielile suportate de cluburi sunt cele de operarea acestor servicii", a mai spus Justin Stefan.

Modifică setările cookies