VIDEO EXCLUSIV Valeriu Iftime și-a schimbat părerea despre Teja în doar 48 de ore! De la „campionul mondial la frică” la „ a scos corabia avariată”

Valeriu Iftime a vorbit la Ora Exactă în Sport, pe PRO Arena, despre Mihai Teja.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 30 Octombrie 2022, 13:56
Data actualizarii: Duminica 30 Octombrie 2022, 13:56

În etapa a 15-a a Superligii, FC Botoșani a remizat cu Chindia Târgoviște, 2-2, după ce Daniel Popa (27 ani) a marcat pentru echipa pregătită de Toni Petrea (47 ani) în minutul 90+4. 

După această remiză, Valeriu Iftime l-a criticat public pe Mihai Teja (44 ani) pentru că echipa s-a retras prea devreme și și-a numit antrenorul „campionul mondial la frică”. Mai mult, omul de afaceri a fost iritat de modul în care Teja a evitat întrebarea legată de el la flash-interviu și a precizat că dacă va mai repeta acest gest îl va demite.

La două zile distanță Valeriu Iftime s-a calmat. În direct la Ora Exactă în Sport, pe PRO Arena, finanțatorul Botoșaniului a mărturisit că are încredere în actualul grup și că Mihai Teja a ameliorat jocul echipei. 

„E o situație pe care nu ne-am dorit-o și e clar că nu ne mulțumește. Dar pare că Mihai a scos totuși corabia asta care era mult mai avariată acum câteva etape. Faptul că am luat gol în minutele de prelungire cu cei de la Târgoviște, la Craiova la fel... Echipa parcă joacă ceva și sper să fim pe calea cea bună. Eu cred că o putem scoate. Mihai poate gestiona bine grupul acesta. Mă gândesc că am jucători valoroși, mă gândesc la Kamara, la mijlocașul francez, la atacantul brazilian”, a declarat Valeriu Iftime la Ora Exactă în Sport, pe PRO Arena. 

Ora Exactă în Sport este în direct pe PRO Arena, de luni până vineri de la 9:30 la 12:30, și în week-end de la 10:00 la 12:30.

Discursul furibund al lui Valeriu Iftime după Chindia Târgoviște - FC Botoșani 2-2 

„Este pur și simplul de cascadorii râsului. Pap mai face din astea, dar este un copil excepțional și scoate alte mingi, dar sunt obișnuit cu asta, nu m-am enervat. Eu sunt nervos pe altceva. Nu putem să ne retragem în halul ăsta! Aveam o echipă care juca, care pasa. L-am rugat: 'Mihaie, joacă fotbal, nu zice nimeni nimic, jucați fotbal!'. Fotbalul e făcut pentru spectacol. Echipa avea avânt, a dat al doilea gol, aveam posesie, dar schimbă totul fricos. Dacă ar fi o măsură a fricoșeniei, Mihai Teja cred că e campion mondial în seara asta.

Niciun antrenor nu trebuie să se enerveze când îi pune o asemenea întrebare, presa asta cere. Eu i-am zis: 'Mihaie, eu te țin aici 30 de ani, numai joacă fotbal, atât!'. Joacă fotbal, pasați, țineți mingea aia, mă! Cum să nu aibă jucători? Sunt jucători la mijloc care știu să paseze, dar trebuie să lucrezi cu ei. Când ai 2-1, faci niște schimbări de... e greșeală mai mare decât ce a făcut Pap ăsta al meu.

Cum să nu egaleze? Au ajuns prin careu, Boli se împiedică, a căzut și Șeroni, care are vreo 300 de ani. Nu mai contează, a dat gol. Nici nu mai contează cum. Este impardonabil să joci așa. Mai bine retrogradez decât să joc așa. Nu fac fotbal ca să văd cum mă chinuie Târgoviște cu centrări. Cu Mioveni, la fel, o frică nebună să nu cumva să ne atace.

Confirm că rămâne, dar dacă mai vorbește nepoliticos cu presa, când se enervează că îl întreabă cineva despre mine, îl dau afară! Trebuie să fie politicos cu presa, să spună ce am vorbit cu el, că nu suntem în nu știu ce mare roman de groază. Suntem într-o lume normală, antrenorul e angajat să facă o treabă bună, un prost vine să dea banii, să țină echipa și asta este. Este un fricos! Fotbalul e făcut pe goluri, pe spectacol, nu să te închizi, să câștigi cu 1-0. Ce să facem cu punctele?”, a declarat Valeriu Iftime la Digisport.

Modifică setările cookies