valeriu iftime FC Botosani Mihai Teja Superliga

Valeriu Iftime îl face praf pe Mihai Teja: "E campion mondial la frică! Îl dau afară dacă mai vorbește nepoliticos"

FC Botoșani a remizat contra Chindiei Târgoviște, scor 2-2, în runda a 16-a din Liga 1, iar modul în care au evoluat moldovenii l-a înfuriat pe patronul Valeriu Iftime.
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 28 Octombrie 2022, 21:06
Data actualizarii: Vineri 28 Octombrie 2022, 21:04

Omul de afaceri din fruntea lui FC Botoșani a criticat în termeni duri abordarea lui Mihai Teja la scorul de 2-1, când a preferat să se retragă și să îi lase pe cei de la Chindia să atace. În cele din urmă, dâmbovițenii au dat lovitura la una dintre ultimele faze, prin Daniel Popa, care a beneficiat de gafele lui Boli și Șeroni.

Valeriu Iftime: "Îl dau afară pe Mihai Teja dacă mai vorbește nepoliticos! E campion mondial la frică"

Deși a anunțat că va nu demite antrenorul, Iftime îl numește pe Teja "campion mondial la frică" și îi cere tehnicianului să joace fotbal spectaculos, indiferent de rezultat. 

De asemenea, Valeriu Iftime îl amenință pe Mihai Teja că va fi demis dacă "va vorbi din nou nepoliticos cu presa", făcând referire la interviul dat de tehnician după meci, în care a fost iritat de anumite întrebări referitoare la postul său. 

"Este pur și simplul de cascadorii râsului. Pap mai face din astea, dar este un copil excepțional și scoate alte mingi, dar sunt obișnuit cu asta, nu m-am enervat. Eu sunt nervos pe altceva. Nu putem să ne retragem în halul ăsta! Aveam o echipă care juca, care pasa. L-am rugat: 'Mihaie, joacă fotbal, nu zice nimeni nimic, jucați fotbal!'. Fotbalul e făcut pentru spectacol. Echipa avea avânt, a dat al doilea gol, aveam posesie, dar schimbă totul fricos. Dacă ar fi o măsură a fricoșeniei, Mihai Teja cred că e campion mondial în seara asta.

Niciun antrenor nu trebuie să se enerveze când îi pune o asemenea întrebare, presa asta cere. Eu i-am zis: 'Mihaie, eu te țin aici 30 de ani, numai joacă fotbal, atât!'. Joacă fotbal, pasați, țineți mingea aia, mă! Cum să nu aibă jucători? Sunt jucători la mijloc care știu să paseze, dar trebuie să lucrezi cu ei. Când ai 2-1, faci niște schimbări de... e greșeală mai mare decât ce a făcut Pap ăsta al meu.

Cum să nu egaleze? Au ajuns prin careu, Boli se împiedică, a căzut și Șeroni, care are vreo 300 de ani. Nu mai contează, a dat gol. Nici nu mai contează cum. Este impardonabil să joci așa. Mai bine retrogradez decât să joc așa. Nu fac fotbal ca să văd cum mă chinuie Târgoviște cu centrări. Cu Mioveni, la fel, o frică nebună să nu cumva să ne atace.

Confirm că rămâne, dar dacă mai vorbește nepoliticos cu presa, când se enervează că îl întreabă cineva despre mine, îl dau afară! Trebuie să fie politicos cu presa, să spună ce am vorbit cu el, că nu suntem în nu știu ce mare roman de groază. Suntem într-o lume normală, antrenorul e angajat să facă o treabă bună, un prost vine să dea banii, să țină echipa și asta este. Este un fricos! Fotbalul e făcut pe goluri, pe spectacol, nu să te închizi, să câștigi cu 1-0. Ce să facem cu punctele?", a spus Valeriu Iftime, la Digisport.

FC Botoșani are 19 puncte strânse în 15 etape și ocupă locul 9 în Superliga. Pentru moldoveni urmează meciul cu FC Voluntari, de acasă, pe 4 noiembrie.

Mihai Teja, furios la interviul de după meci

La interviul acordat după meci, reporterul i-a transmis lui Mihai Teja că "rămâneți neînvinși, dar oamenii de la club își doresc victoria".

"Și eu îmi doresc victoria. Nu avem un obiectiv neapărat. Am fost la un minut să luăm victoria. Dacă luam acea victorie, eram acolo", a replicat Teja.

Ulterior, lui Mihai Teja i s-a amintit o declarație oferită de Valeriu Iftime, care spunea că, în funcție de ce se întâmplă la meciul cu Chindia, ar putea schimba antrenorul, moment în care tehnicianul a răbufnit.

"Nu mă mai întrebați, vă rog frumos, lucrurile astea. Întrebați-mă de fotbal, de tactică, de ce sistem am jucat. Mă întrebați de fiecare dată acest lucru, de ce spunea nu știu cine. Ce să fac, cancan? Ce să mă întrebțai? Întrebați-mă de meci, în ce sistem am jucat, cum am abordat tactica asta, cred că astea sunt întrebările cele mai potrivite.

Ce să vă răspund? Am fost la un minut să câștig meciul și dumneavoastră mă întrebați dacă vrea Valeriu Iftime... să ce? Ce să fac? Mai mult decât să muncim nu avem ce să facem. De o lună și ceva puneți aceeași întrebare. Hai să vorbim despre joc, despre ce se întâmplă, cum am făcut ei tactica, dacă credem, dacă i-am studiat, dacă nu", a mai spus Teja.

Modifică setările cookies