Michael Omoh Academica Clinceni Farul Constanta Kazma SC Kuwait Superliga

OFICIAL Unde s-a transferat cel mai bun dribleur din Liga 1, ”dispărut” de la echipa din România

Michael Omoh a evoluat în ultimul sezon pentru Academica Clinceni și Farul Constanța, după ce mai jucase și la Poli Iași.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 18 August 2022, 15:25
Data actualizarii: Joi 18 August 2022, 15:25

Nigerianul Michael Omoh (30 de ani), atacant sau mijlocaș ofensiv desemnat, conform statisticilor, de Football Observatory ”cel mai bun dribleur din Liga 1”, s-a transferat în Kuwait, la Kazma SC, a anunțat echipa din țara arabă, vicecampioană în acest an.

El evoluase în ultimul sezon la Academica Clinceni și Farul Constanța, dar prima echipă din România pentru Omoh a fost, în 2020, Poli Iași.

Ce spunea Michael Omoh la momentul transferului la Farul

”Este o onoare să fiu antrenat de Hagi. Este o legendă, am citit despre el. Nu am văzut meciurile, pentru că au fost acum ceva vreme. 

Este o onoare să fiu aici, înseamnă că a văzut ceva în mine. Sper să-i satisfac așteptările și să-l ajut să câștige meciurile”, spunea Omoh în ianuarie, la momentul transferului la Farul, echipă de la care a ”dispărut” ulterior.

Omoh, maestrul driblingurilor din Liga 1, conform CIES Football Observatory

În clasamentul celor mai buni dribleuri din 2021, publicat de CIES Football Observatory în noiembrie anul trecut, care a luat în calcul 33 de campionate din toată lumea, și-a găsit locul și Liga 1.  

Topul a fost făcut ținându-se cont de procentul driblingurilor reușite raportat la frecvența încercărilor (minute de joc pe dribling). 

Astfel, cel mai bun dribleur din campionatul României era Michael Omoh, de la Academica Clinceni, atunci ultima clasată.

Omoh avea un index de 7,26 (67,9% driblinguri reușite și un dribling încercat la fiecare 9 minute și 21 de secunde) și ocupa și un onorant loc 12 în ierarhia generală din cele 33 de campionate, unde lider era Adama Traore (Wolverhampton Wanderers, index 11,24).

Nigerianul cu cetățenie suedeză a jucat până acum la Mowoe Babes, Gateway United FC (ambele din Nigeria), Dalkurd FF, Ostersunds FK, Orebro SK, Mjallby AIF (toate paru din Suedia), Poli Iași, Hapoel Kfar Saba, Maccabi Ahi Nazareth (ambele din Israel), Academica Clinceni și Farul Constanța.

Foto: Kazma SC

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies