Trădare la nivel înalt!? Legea „anti-FCSB” anunțată de Burleanu, votată inclusiv de președintele vicecampioanei

Valeriu Argaseala FCSB Gigi Becali Superliga Gigi Becali și Valeriu Argăseală
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 03 Martie 2023, 18:20
Data actualizarii: Vineri 03 Martie 2023, 18:32

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că a fost votată o lege ce le va interzice cluburilor să folosească „antrenori-paravan”.

Legea pare un cu dedicație, deoarece face referire exact la situația în care s-a găsit până mai ieri FCSB, când îl avea pe Leo Strizu antrenor în acte (între timp a demisionat), însă de pregătirea jucătorilor se ocupa Mihai Pintilii.

Și mai ciudat este faptul că deși este clar o lege împotriva FCSB, ea a fost votată, potrivit lui Burleanu, inclusiv de Valeriu Argăseală, președintele clubului, membru în Comitetul Executiv.

„Am spus că a fost votată în unanimitate, asta înseamnă că toți membrii au votat pentru”, a precizat Burleanu atunci când a fost întrebat dacă și Argăseală a fost de acord.

Ce spune legea împotriva antrenori-paravan

Cluburile care vor folosi antrenori-paravan vor trebui să plătească amenzi usturătoare începând din sezonul viitor.

„Fapta unui antrenor de a încheia cu un club un contract pentru o funcție pe care acesta în fapt nu o va exercita, facilitând astfel clubului respectiv folosirea licenței sale în scopul îndeplinirii formale unei cerințe din regulament, astfel încât să permită unei alte persoane care nu deține calificarea sau licența necesară să exercite fără drept funcția respectivă constituie o abatere disciplinară.

Abaterea discplinară se sancționează cu suspendarea pe o perioadă de 2 ani de zile și cu o amendă de 20.000 de lei. Persoana care exercită în fapt funcția pentru care nu deține calificarea necesară, va primi o penalitate financiară de minim 25.000 de lei, la care se adaugă etapele de suspendare. 

Un element nou, clubul în cauză va achita o penalitate de 200.000 de lei. În caz de recidivă, penalitatea se va dubla”, a spus Răzvan Burleanu, în cadrul unei conferințe.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!