VIDEO Toni Petrea, propunere inedită pentru finalul sezonului. Cum ar vrea să se dispute ultimele partide cu implicații la titlu

FCSB joacă luni, de la ora 20:30, în compania formației FC Argeș, în etapa a șaptea din Liga 1.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 01 Mai 2022, 13:47
Data actualizarii: Duminica 01 Mai 2022, 15:23

FCSB se află la doar două puncte în spatele CFR-ului în clasament, iar presiunea înaintea partidelor este din ce în ce mai mare de la o partidă la alta.

Toni Petrea, antrenorul lui FCSB, a venit cu o propunere inedit pentru a mai reduce din presiunea pe care cele trei echipe care luptă pentru titlu (CFR, FCSB și Univiersitatea Craiova) o simt la fiecare partidă: meciurile să se dispute la aceiași oră.

Este greu însă de crezut că acest lucru se poate întâmpla, deoarece deși o astfel de desfășurare a lucrurilor ar fi în avantajul cluburilor, ea nu ar fi deloc avantajoasă pentru deținătorii drepturilor TV, care ar urma să piardă extrem de mult de pe urma unei astfel de măsuri din punct de vedere financiar.

„O partidă care se anunță dificilă pentru noi ținând cont de ultimele două meciuri jucate împotriva lor, le-am atras atenția jucătorilor, trebuie să fim foarte atenți. Sunt puncte importante pentru noi, pe care trebuie să le câștigăm. Nu mi-aș fi dorit să fie ultima partidă, suntem încă pe locul 2, mai sunt puncte de recuperat. 

Ne-am fi dorit să disputăm și celălalt meci pe Arena Națională, dar din păcate nu e posibil acest lucru. Cred că orice echipă ar putea face cerere pentru a juca pe orice stadion. Probabil că vom juca la Buzău, nu cred că avem altă variantă mai bună, să fie bine și pentru jucători, dar și pentru spectatori. 

Încercăm să păstrăm un echilibru, nici să facem bucurie fantastică după o victorie, nici să facem tragedie după o înfrângere. Nu am realizat nimic încă, astfel că trebuie să nu ne lăsăm pradă după o perioadă mai bună. Nu trebuie să subestimăm valoarea adversarului, e o echipă care a ajuns în play-off pe merit, pentru valoarea lor, dacă e să mă întrebați e cel mai greu meci, următorul. 

Presiune e înainte de fiecare meci, asta este, suntem încă în urma echipei de pe primul loc, plus că echipa de pe locul 3 s-a apropiat de noi, există presiune. Probabil că ar fi fost mai bine dacă toate meciurile se jucau în aceeași zi, la aceeași oră, dar e mai greu. 

Normal că ne gândim la titlu, pentru asta ne antrenăm, dar ca să ajungem acolo trebuie să o luăm pas cu pas, nu trebuie să ne facem planuri, până acolo mai avem trei jocuri”, a spus Toni Petrea la conferința de presă dinaintea meciului cu FC Argeș.

FCSB - FC Argeș, luni, de la ora 20:30, în etapa a șaptea din playoff. Cele mai tari faze vor fi pe sport.ro.

Modifică setările cookies