Steaua, 2 etape fara fani: Becali: "Doar cu Steaua regulamentul se pune, nu cu Dinamo"

Autor: Sport.ro
Miercuri 02 Septembrie 2009, 19:33

Steaua a mai primit o lovitura dupa meciul cu Dinamo. Din cauza tortelor aruncate pe teren, Steaua a primit 2 etape cu portile inchise.

CUM COMENTEZI DECIZIA COMISIEI DE DISCIPLINA?

Fanii Stelei nu s-au invatat minte dupa ce clubul a fost suspendat 2 etape in Europa de UEFA, din cauza bannerului de la meciul cu Ujpest. 

La meciul cu Dinamo, desi oficialii din Ghencea aveau deja pregatite si instalate artificiile la peluza, fanii au intrat cu torte, pe care le-au aruncat pe teren.

Acest incident si imaginile cu Surdu si Ghionea care au incercat sa curete careul Stelei de torte au atras inca 2 etape de suspendare, de data aceasta in campionat.

GIGI BECALI: "DINAMO ESTE TRATATA PREFERENTIAL! DRAGOMIR CONTROLEAZA COMISIILE!"

"Este clar ca s-a aruncat cu torte, nu mai conteaza ca au sarit sau nu. Nicio torta nu trebuia sa intre pe stadion. Toata lumea a vazut si torta si bannerele afisate. Ma deranjeaza ca in cazul Steaua se respecta mereu regulamentul, iar in cazul lui Dinamo se trece cu vederea. Steaua nu are nevoie sa fie iertata de Dragomir, este clar ca se afla in spatele comisiilor. Nu exista nicio judecata fara aparare, de cand Dumnezu a facut lumea", a spus Gigi Becali la gsptv.
 

STEAUA NU POATE FACE RECURS!

Avocatul echipei Steaua, Catalin Ciubota, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, ca Steaua nu poate face recurs dupa decizia Comisiei de Disciplina a LPF, de a evolua fara spectatori in urmatoarele doua etape, dar poate cere revizuirea cazului in baza unor probe noi pe care le va aduce.

"Recursul este inadmisibil pentru ca Steaua a primit pedeapsa minima, de doua etape, pentru incadrarea pe care a avut-o. Dar este posibila si probabila revizuirea cazului in baza unor probe noi, care ar exista din partea Jandarmeriei. Este o cale extraordinara de atac la care poate apela doar partea care a primit pedeapsa intr-un caz", a spus Ciubota.

Ciubota a explicat ca pedeapsa pe care a primit-o Steaua este corecta pentru incadrarea atribuita, dar revizuirea cazului ar putea conduce la o alta incadrare.

Comisia de Disciplina a LPF a sanctionat, miercuri, gruparea FC Steaua cu doua jocuri fara spectatori si 40.000 de lei penalitate financiara, pentru tortele si fumigenele aruncate pe gazon din tribune la meciul cu Dinamo. Astfel, Steaua va juca fara spectatori meciurile cu Pandurii Targu Jiu (etapa a VII-a) si Gloria Bistrita (etapa a IX-a).


EXCLUSIV / ARGASEALA ATACA FRF SI LPF: "SUNTEM VICTIME. NU NE-AU LASAT SA NE APARAM"

"Din pacate astazi iar am fost sanctionati sa jucam cu portile inchise 2 jocuri si am primit o amenda consistenta. Trebuia sa fim si noi ascultati, sa ni se dea aparare, nu am avut niciun cuvant de spus. Am fi vrut sa aducem probe. Cum e posibil cand stiam ca nu s-a intamplat nimic, sa fim citati la Comisia de Disciplina. N-am avut niciun fel de aparare astazi si am fi avut probe si am fi putut sa ne aparam. E de consemnat ca nu am fost lasati sa ne aparam. Nu stiu cum am fost judecati in aceasta situatie. Noi trebuie sa rezolvam problema, nu sa pedepsim efectele. FRF si LPF nu sunt puse sa dea amenzi, ci sa faca ceva pentru fotbal. Noi suntem victime", a spus Argaseala la Sport.ro si www.sport.ro

DRAGOMIR: "DACA O IERTAM PE STEAUA ACUM, TREBUIE SA II IERTAM PE TOTI!"

"Regulamentul este foarte clar. A vazut toata lumea cum fotbalistii scoteau tortele, fumigenele de pe teren. Si eu sunt suparat ca Steaua joaca fara suporteri. Nu avem ce face, daca ierti pe Steaua acum, trebuie sa iertam pe toata lumea. Ce sa facem, sa mergem dupa Penescu? Steaua a primit pedeapsa minima, dar Argaseala era suparat ca nu a fost chemat sa aduca probe. El nu avea ce probe sa aduca, chiar daca responsabilii au fost gasiti, clubul ramane responsabil. Regulamentul nu obliga comisiile sa cheme cluburile sa se apere.", a spus Dumitru Dragomir la Fanatik.


ASTRA, O ETAPA FARA SUPORTERI DIN CAUZA INCIDENTELOR PRODUSE DE RAPIDISTI!

De asemenea, pentru incidentele create de suporterii rapidisti la meciul Astra Ploiesti - Rapid, clubul organizator Astra a fost sanctionat cu o etapa cu portile inchise si 40.000 lei penalitate financiara. "Rapidul a fost clubul vizitator si nu a organizat deplasarea si cumpararea biletelor suporterilor rapidisti la meciul cu Astra, motiv pentru care gruparea oaspete nu poate fi trasa la raspundere, chiar daca suporterii acesteia au fost cei care au creat incidentele. Fanii echipei Rapid au fost sanctionati de Jandarmerie la momentul respectiv, dar asta nu este treaba noastra", a declarat Neagu.

Astra Ploiesti va juca fara spectatori meciul cu Unirea Alba Iulia, din etapa a VII-a.

Cazul Unirea Urziceni - Marian Iancu a fost clasat. "Domnul Marian Iancu a dat o dezmintire pe site-ul oficial al clubului timisorean, in care spune ca nu l-a jignit pe domnul Bucsaru si ca nu a afirmat ca acesta seamana cu domnul Penescu, motiv pentru care cazul a fost clasat", a explicat Neagu.

Jucatorii Laurentiu Iorga si Ioan Sergiu Costin (Otelul Galati), eliminati in meciul cu Unirea Urziceni, au primit cate o etapa suspendare si 740 lei penalitate finmanciara, la fel ca si jucatorul Viorel Marius Popa (International Curtea de Arges), care a primit cartonasul rosu in partida cu FC Brasov.

Comisia a amanat, pentru data de 16 septembrie 2009, judecarea cazului prin care FC Vaslui solicitase ratificarea unei sanctiuni cu 25 la suta din salariul anual pentru jucatorii sai Dusan Kuciak, Hristijan Kirovski, Stanislav Genchev, Milos Pavlovic, Ognadon Serge Akakpo si Silviu Balace.

Cum comentezi decizia Comisiei de Disciplina?

Acuzații de trădare între liberali. Orban, comparat cu Liviu Dragnea și Nicolae Ceaușescu. ”Coaliția mimează reforme”
BRAT
Modifică setările cookies