Cine sta in calea noului stadion? Anuntul de ULTIMA ORA facut de CS Dinamo! De ce nu poate fi modernizat Stefan cel Mare

Cine sta in calea noului stadion? Anuntul de ULTIMA ORA facut de CS Dinamo! De ce nu poate fi modernizat Stefan cel Mare

CS Dinamo anunta care este situatia stadionului din Stefan cel Mare. 

Clubul Sportiv Dinamo Bucuresti catre Radio Dinamo:

In urma solicitarii dvs din data de 02.03.2017, privind formularea unui raspuns oficial al CS Dinamo Bucuresti, in legatura cu situatia lucrarilor de modernizare ale stadionului Dinamo, va comunicam urmatoarele.

La data de 16.07.2002, intre CS Dinamo Bucuresti si CS FC Dinamo Bucuresti s-a incheiat contractul de asociere sportiva nr. 2640, obiectul acestuia fiind asocierea partilor in vederea sustinerii si promovarii activitatii sportive de performanta a celor doua cluburi si exploatarea eficienta si rentabila a bazei materiale.

Asocierea a avut ca temei legal HG nr. 1086/2000, modificata prin HG 207/2002 si OMAI 256/2002. Mentionam ca nu a existat nicio suprafata concesionata catre CS FC Dinamo Bucuresti. Stadionul se afla in proprietatea privata a statului, administrarea Ministerului Afacerilor Interne si folosinta CS Dinamo Bucuresti.

Contractul poate inceta, conform clauzelor acestuia, prin acordul de vointa al partilor, pieirea bazei materiale, in cazul lichidarii CS FC Dinamo Bucuresti sau orice alte cazuri prevazute de lege.

In baza contractului de asociere, FC Dinamo Bucuresti are dreptul sa utilizeze in comun cu CS Dinamo Bucuresti baza materiala prevazuta in Anexa 2 a HG 207/2002, care include si stadionul central. La 17.09.2013, CS Dinamo Bucuresti a procedat la denuntarea unilaterala a contractului de asociere ca urmare a neplatii de catre CS FC Dinamo a unor facturi reprezentând cotele de asociere.

CS FC Dinamo a formulat contestatie impotriva creantei CS Dinamo, sens in care a fost dispusa efectuarea unei expertize financiar contabile, nedefinitivata pâna in prezent, aspect ce face obiectul dosarului 32249/3/2010/02, aflat pe rol la Tribunalul Bucuresti, sectia a VII-a civila.

Prin regulamentul sau de organizare si functionare, CNI realizeaza proiecte de investitii doar pe terenuri degrevate de sarcini, or contractul de asociere dintre CS Dinamo Bucuresti si entitatea privata CS FC Dinamo reprezinta o piedica in calea investitiei.

CS Dinamo a propus societatii CS FC Dinamo incetarea contractului de asociere de comun acord, demers refuzat de CS FC Dinamo Bucuresti.

Modernizarea stadionului de fotbal reprezinta pentru CS Dinamo un obiectiv la fel de important ca si pentru suporterii dinamovisti.

Conducerea clubului incearca sa gaseasca, alaturi de Ministerul Afacerilor Interne, solutiile care sa permita demararea si ulterior finalizarea investitiei. Pentru realizarea acestui deziderat este nevoie insa de un consens mai larg, in care sa primeze interesul sportului".

Citeste si:Dinamo
VIDEO PROTVPLUS.RO

”Era cuștii”, aproape de final. UE le va interzice fermierilor să crească animale în spații înghesuite
BRAT
Modifică setările cookies