Sorin Cârțu nu s-a lăsat impresionat de venirea lui Neil Lennon la Rapid: "Nu știu ce să zic"

Sorin Cartu celtic Neil Lennon Rapid Bucuresti Superliga Sorin Cartu și Neil Lennon
Ionuț Stoica
Data publicarii: Miercuri 22 Mai 2024, 10:17
Data actualizarii: Miercuri 22 Mai 2024, 10:18

Rapid București a anunţat, luni, numirea antrenorului nord-irlandez Neil Lennon, în funcţia de antrenor principal al primei echipe.

Venirea lui Neil Lennon la club a generat numeroase reacții, inclusiv comentarii din partea fostului internațional și antrenor român Sorin Cârțu.

Sorin Cârțu: "Nu știu ce să zic"

Sorin Cârțu, o cunoscută figură în fotbalul românesc, a analizat această numire și a exprimat unele îndoieli cu privire la adaptabilitatea stilului de joc al lui Neil Lennon la specificul clubului Rapid.

  • Neil Lennon

"Stilul boem al Rapidului"

Fostul președinte al Universității Craiova a evidențiat faptul că giuleștenii au un stil de joc "boem" și nu este sigur dacă nord-irlandezul se va potrivi cu această filozofie. Cârțu a mai ținut să adauge că la Rapid au avut succes antrenori care au îmbrățișat acest stil de joc.

Fostul internațional a amintit de Cristiano Bergodi, un antrenor foarte bun în viziunea sa, dar care nu a reușit să obțină rezultate semnificative cu Rapid.

”Nu știu ce să zic de Lennon. Rapidul este un club special. La Rapid se potrivesc mai mult antrenorii care au un stil boem, stil care este prezent pe Giulești. Chiar nu știu cum stau lucrurile acolo.

Bergodi a fost un antrenor foarte bun, dar nu s-a reușit o performanță cu el. Erau chiar favoriți (n.r. la câștigarea campionatului) când s-a terminat sezonul regulat.

Și anturajul din cadrul echipei e important. Repet, este stilul acesta boem al Rapidului, care poate influența destul de mult.

Este ceva nedefinit și este greu să îi dai o definiție Rapidului. Să vedem dacă reușește să facă rezultate (n.r. Neil Lennon). Rezultate au fost și pe vremea lui Bergodi. Au avut antrenor bun și cu principii”, a declarat Sorin Cârțu, conform Digi Sport.

CV-ul lui Neil Lennon

Neil Lennon vine la Rapid cu un CV impresionant, unde putem observa o serie de realizări notabile în cariera sa de antrenor, începută acum 14 ani în Scoția.

  • Celtic Glasgow: A câștigat de cinci ori campionatul Scoției (2012, 2013, 2014, 2019, 2020) și de patru ori Cupa Scoției (2011, 2013, 2019, 2020). A triumfat și în Cupa Ligii Scoției în 2020.
  • Hibernian FC: A câștigat liga secundă scoțiană în 2017.
  • Omonia Nicosia: A câștigat Cupa Ciprului în 2022.
  • Premii individuale: A fost numit Antrenorul anului în Scoția de trei ori (2012, 2013, 2020).
  • Rezultate internaționale: A obținut o victorie istorică împotriva Barcelonei (2-1) în grupele Champions League în 2012 și a calificat Celtic în optimile UEFA Champions League în sezonul 2012-2013.
  • Scouting: A adus jucători de mare valoare, precum Virgil van Dijk de la Groningen la Celtic în 2013.

Neil Lennon are o reputație solidă în fotbalul european și rămâne de văzut dacă va reuși să își adapteze stilul de joc pentru a avea succes la Rapid București.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!