SOC in arbitraj! Mai rau ca la examenul auto! 3 arbitri FIFA AU PICAT testul scris si au primit INTERZIS la meciuri!

CCA Comisia Centrala a Arbitrilor Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 28 Februarie 2012, 07:55
Data actualizarii: Marti 28 Februarie 2012, 08:02

Saptamana dinaintea reluarii campionatului Ligii I a debutat cu un mare scandal in arbitraj. CCA a corectat testele teoretice ale arbitrilor, iar rezultatele au fost socante.

Centralul Marius Avram (33 de ani) si asistentii Sebastian Gheorghe si Andrei Constantinescu, toti detinatori ai ecusonului FIFA si fii de fosti arbitri vor fi opriti de la delegari pentru cel putin 30 de zile dupa ce au picat testarea scrisa de la mijlocul acestei luni.

Intre 18-20 februarie, arbitrii din Liga I s-au adunat la Caciulata pentru a testele teoretice si fizice inainte de startul returului. La primul dintre ele, intrebarile au fost formulate doar din “Legile jocului”, o carte care nu depaseste 100 de pagini. Chiar daca testul nu trebuia sa fie unul dificil, rezultatele sunt surprinzatoare. "Aceasta carte trebuia sa fie biblia lor. Nu au fost intrebari incuietoare”, a spus o sursa din cadrul CCA in ProSport.

Marius Avram a fost promovat cu insistenta in mandatul tatalui sau la sefia CCA. Declarat arbitrul numarul unu al Romaniei in 2009, Marius este de trei ani pe lista FIFA și a condus de trei ori la centru derbyul SteauaDinamo in sezonul 2010-2011. Mai mult, pentru ca fiul sau sa poata arbitra fara probleme in Liga I, Vasile Avram a scos din regulament aliniatul care preciza ca toti centralii trebuie sa aiba cel putin 1,70 metri inalțime.

Cei 3 vor primi o noua sansa peste aproximativ 30 de zile, iar daca nu trec al doilea examen, vor fi direct exclusi din arbitraj! Niciunul dintre membrii CCA nu a vrut sa confirme numele de mai sus, singurul care a dorit sa comenteze pe marginea acestui subiect fiind seful CCA, Ion Craciunescu: "La problemele pe care le aveam acum in arbitraj, ma bazam pe cei din lista FIFA. Arbitrii FIFA trebuiau sa fie un exemplu, dar daca aștia sunt exemple, ce sa mai spun?”
 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!