Liga 1

Se stinge Farul! Culmea, Tribunalul a anuntat inceperea procedurii de faliment chiar in ziua in care Hagi a fost decretat principalul furnizor pentru viitorul nationalei

In trei luni s-ar putea incheia istoria unui club de mare traditie in fotbalul romanesc

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 13 Octombrie 2015, 12:57
Data actualizarii: Marti 13 Octombrie 2015, 13:14

Farul e pe moarte. Tribunalul Constanta a dispus, luni, inceperea procedurii de faliment, din cauza datoriilor care au sufocat clubul in ultimii ani, scrie telegrafonline.ro.

Termenul la care se va stabili soarta clubului este pe 18 ianuarie 2016, dar exista voci care spun ca echipa se va destrama pana atunci, asta desi, sportiv, clubul si-ar putea propune chiar si implicarea in lupta pentru promovare, in conditiile in care distanta fata de liderul Rapid este in acest moment de 7 puncte.

Farul s-a mai aflat pe marginea prapastiei si in urma cu doi ani, cand Tribunalul Constanta a decis inceperea procedurii de faliment. Clubul a depus atunci recurs si a avut parte de o solutionare favorabila la Curtea de Apel.

In mod paradoxal, decizia apocaliptica anuntata ieri de Tribunalul Constanta a venit in ziua in care Hagi a fost decretat principalul furnizor pentru viitorul echipei nationale.

"Vrem sa mai promovam jucatori pana la campionatul european de vara viitoare. Trebuie sa mai apara cativa jucatori tineri si trebuie sa ne uitam cu atentie la echipa de tineret. Ma gandesc in primul rand la gradinita lui Hagi, dar si la celelalte echipe care mai pot propune jucatori", a declarat Anghel Iordanescu la intoarcerea in tara a delegatiei echipei nationale.

In timp ce Hagi face performante remarcabile si strange sume impresionante din vanzarea jucatorilor crescuti la Academiei, Farul Constanta, un club cu o traditie de aproape 70 de ani, se stinge incet, dar sigur, acesta fiind un motiv de frustrare generala in randul suporterilor constanteni.

Hagi a explicat in mai multe randuri ca s-a lovit de multe bariere in ceea ce priveste relatia cu autoritatile locale atunci cand si-a propus sa infiinteze academia de fotbal si echipa mare (Viitorul) pe bazele Farului.

Farul Constanta este clubul care l-a dat fotbalului pe Gica Hagi.

Modifică setările cookies