Scrisoare OFICIALA! LPF cere MILA statului: 75% din salariile din Liga 1, platite de la buget? Anunt de ultima ora

Scrisoare OFICIALA! LPF cere MILA statului: 75% din salariile din Liga 1, platite de la buget? Anunt de ultima ora

Liga cere masuri concrete pentru sprijinirea activitatii cluburilor profesioniste din Romania pe perioada starii de urgenta!

Dupa modelul danez, echipele din Romania cer ca statul sa sustina 75% din plata salariilor, scutirea de plata a CAS si CASS, de taxe si impozite in privinta fondului de salarii si a veniturilor, precum si acordarea de imprumuturi cu dobanda zeco pe 3 ani, asa cum se intampla in Suedia.

Gazeta Sporturilor scrie ca LPF a scris astazi o scrisoare oficiala, care maine urmeaza a fi prezentata Guvernului.

"Plata remuneratiilor lunare cuvenite sportivilor reprezinta o provocare continua pentru finantatorii si managerii cluburilor sportive. Deoarece manifestarile sportive prezinta un risc major pentru raspandirea COVID-19, la acest moment este aproape imposibil de stabilit un moment la care se vor putea relua competitiile sportive, aceasta incertitudine generand o presiune economica majora pe umerii cluburilor sportive. Pe multe dintre acestea le paste insolventa sau chiar falimentul, ceea ce inseamna ca o multime de sportivi risca sa ramana in perioada urmatoare fara nicio sursa de venit", isi motiveaza LPF initiativa, detaliind apoi masuripe propuse pentru inlesnirile fiscale dorite.

Citeste si:FCSBLiga 1LPF
VIDEO PROTVPLUS.RO

Avertismentul lui Tătaru privind al doilea val al pandemiei. Ce spune ministrul despre vaccinul anti-Covid
BRAT