Scenariul NEGRU de care se tem milioane de stelisti. Cum poate fi ABANDONAT clubul de Becali si de Armata

Scenariul NEGRU de care se tem milioane de stelisti. Cum poate fi ABANDONAT clubul de Becali si de Armata

Pentru prima oara de cand conduce clubul, Gigi Becali a acceptat ideea de a ceda actiunile pe care le detine la Steaua. Vrea sa le pazeze cu titlu gratuit catre Armata si sa plece la o alta echipa din Liga I.

Desi in trecut a simulat negocieri cu mai multi oameni de afaceri care erau interesati de preluarea Stelei, Becali n-a avut in niciun moment intentia clara de a renunta la afacerea din care a castigat imagine, popularitate si bani. Patronul se confrunta insa acum cu o situatie din care nu mai vede nicio iesire: "E un stres prea mare, nu mai pot nici eu. Vreau sa-mi casatoresc fetele, sa fiu linistit. O dau gratis, renunt la Steaua!"

Armata e gata sa prinda cadoul cu ambele maini. Juristul MApN Florin Talpan cere insa prudenta si lanseaza o idee imposibila.

"Salut intentia domnului Becali de a da CSA locul echipei de fotbal in Divizia A, insa acest aspect va trebui analizat si privit cu precautie. Noi vrem sa ne alegem jucatorii. Sa isi ia dumnealui toti jucatorii. Steaua Bucuresti e singura indreptatita sa continue traditiile glorioase ale clubului armatei printr-o posibila cooperare cu investiotri privati, asa cum functioneaza si Partizan Belgrad, ca asociere public-privata" (vezi aici toata declaratia lui Talpan).

Modelul Partizan, invocat de Talpan, ar insemna excluderea in totalitate a Armatei din structura de conducere a Stelei. Ceea ce juristul Ministerului rateaza e chiar esenta modului in care e organizata campioana Serbiei. Partizan functioneaza ca o asociere intre politicieni, oameni de afaceri si fosti jucatori, grupati intr-un board de conducere. Armata nu mai are nicio influenta asupra clubului, lucru interzis si de UEFA, care nu permite echipelor departamentale sa mai apara in fotbalul profesionist.

Ideea asocierii dintre Armata si un privat nu e nici ea valida, avand in vedere ca institutia ar vrea sa pastreze puterea de decizie in cadrul societatii pe care ar lua-o de la Becali.

In conditiile in care Armata nu vine cu nicio solutie, iar Becali ramane ferm in hotararea de a renunta, Steaua se poate gasi intr-o situatie teribila. Abandonata de patron, fara bani si suporteri, castigatoarea Cupei Campionilor din 1986 ar avea sanse mari se ajunga la stadiul de mediocritate la care nu s-ar fi asteptat niciodata.

Tu ce crezi ca se va intampla cu Steaua?
VIDEO PROTVPLUS.RO

Sorin Cîmpeanu: Profesorii nevaccinaţi ar putea fi testaţi periodic, înainte să intre la ore
BRAT
Modifică setările cookies