Liga 1

Raspunsul Armatei dupa conferinta de presa a lui Gigi Becali. Nu spune NU preluarii echipei din Liga I: "Trebuie sa fim precauti"

Florin Talpan, seful compartimentului juridic al CSA Steaua, i-a raspuns lui Gigi Becali printr-un comunicat oficial.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 01 Septembrie 2015, 17:47
Data actualizarii: Marti 01 Septembrie 2015, 17:58

Pe scurt, ce sustine Florin Talpan in comunicatul sau:

- Gigi Becali minte atunci cand spune ca a preluat palmaresul Stelei, acesta apartinand CSA Steaua
- Gigi Becali a fost de rea credinta in intreaga sa relatie cu CSA Steaua
- Steaua nu a fost data afara din Ghencea, ci clubul nu a mai solicitat inchirierea arenei
- Echipa lui Gigi Becali nu ar trebui sa ocupe un loc in Liga I, acesta apartinandu-i CSA Steaua
- CSA Steaua nu doreste lotul actualei echipe Steaua insa nu ar spune NU ocuparii unui loc in Liga I


IN REPLICA LA CELE SPUSE DE DL. GEORGE BECALI IN CONFERINTA DE PRESA DE ASTAZI, doresc sa aduc urmatoarele precizari:

1.    In ceea ce priveste PALMARESUL:
Palmaresul apartine Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti, indiferent de ce zice dl Becali. Vrea sa induca suporterii  in eroare.
Dl Becali sa prezinte actul prin care s-a cedat (cu titlu gratuit sau oneros) palmaresul Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti  privind fotbalul. Faptul ca asociatia a inserat aceasta sintagma de continuatoare a traditiilor glorioase ale CSA STEAUA BUCURESTI” nu inseamna ca este adevarata. Judecatorii nu au rolul de a verifica continutul statutelor  decat sub aspectul formalitatii (al inserarii mentiunilor obligatorii conform legilor privind asociatiile si fundatiile).
PE ACEST STATUT AL ASOCIATIEI NU EXISTA NICIO SEMNATURA A CSA STEAUA BUCURESTI.  CEI CARE AU SEMNAT NU FACEAU PARTE DIN STRUCTURA CLUBUL SPORTIV AL ARMATEI STEAUA BUCURESTI. CSA STEAUA BUCURESTI nu a fost membra a acestei asociatii.

Prin urmare, palmaresul apartine prin lege Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti in  temeiul Regulamentului de organizare si functionare al CLUBUL SPORTIV AL ARMATEI STEAUA BUCURESTI, art. 23 alin 1 lit. d) neexistand dovada cesiunii acestuia.
Singurul act incheiat intre CLUBUL SPORTIV AL ARMATEI STEAUA BUCURESTI si Asociatie a fost acel protocol din 1999, care nu prevedea nimic in acest sens si asupra caruia s-a pronuntat si ICCJ.

CSA STEAUA BUCURESTI nu este obligat sa dea in judecata societatea FCSB pentru palmares, intrucat legea este clara.

2.    DATORIA catre AVAB a fost ceruta in instanta cu rea credinta de Becali de la CLUBUL SPORTIV AL ARMATEI STEAUA BUCURESTI, dorind sa aduca clubului armatei un prejudiciu de 21 mld, desi se obligase sa o preia.

Prin amendamentul nr. 1 la Protocolul din 1999 Asociatia a preluat in totalitate o serie de debite ale MAPN si ale CLUBUL SPORTIV AL ARMATEI STEAUA BUCURESTI prin care se numara si datoria AVAB de 21 miliarde lei vechi.

PRIN CESIUNI SUCCESIVE, Becali a devenit creditor. In anul 2010 acesta a intentat actiune impotriva CLUBUL SPORTIV AL ARMATEI STEAUA BUCURESTI pentru recuperarea celor 21 mld. in loc sa se indrepte impotriva Asociatiei. Actiunea a fost respinsa prin Decizia irevocabila a CAB in 2011.


3.    Dl Becali a fost de rea credinta si in 2004 cand si-a inregistrat marca, pe care am anulat-o ulterior, desi nu avea consimtamantul Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti, cerut de OSIM. Dl Becali si-a creat astfel o falsa legitimitate asupra numelui, preluand  de la asociatie marca acesteia, iar imediat dupa ce s-a finalizat procedura de inregistrare, a dat-o inapoi Asociatiei. La vremea aceea dl.George Becali era atat presedintele Asociatiei cat si presedinte al consiliului de administratie al societatii FCSB SA.

4.    Un alt motiv de rea credinta este ca societatea FCSB ne-a actionat in instanta pentru anularea marcii noastre notorii pe baza careia am castigat procesul de anulare a marcii inregistrate de catre FCSB.

5.     Cu privire la FOLOSIREA BAZEI DIN GHENCEA, dl. Becali afirma ca a fost dat afara si ca ar fin meritat despagubiri, dar ca a renuntat le ele. Nu este adevarat ca a fost dat afara, ci contractul de folosinta a bazei sportive a expirat. Contractul nu era pe perioada nelimitata si nici nu a fost reziliat sau terminat inainte de expirare. Nu s-a mai primit nicio solicitare scrisa in vederea inchirierii bazei din Ghencea, conform Hotararii de Guvern nr. 373/2003..

Mai mult decat atat, relatiile dintre CLUBUL SPORTIV AL ARMATEI STEAUA BUCURESTI si FCSB au fost grav deteriorate din cauza comportamentului comercial neserios al acesteia. Din cauza faptului ca societatea nu isi mai platea chiria lunara, in 2010, CLUBUL SPORTIV AL ARMATEI STEAUA BUCURESTI a chemat in judecata societatea FCSB, recuperand sumele restante pe mai multe luni si utilitatile.

6.    In ceea ce priveste actul prezentat de dl Becali (tranzactia extrajudiciara dintre Asociatie si FCSB), prin care s-a transferat locul in Divizia A, precizez ca acesta nu ii este opozabil Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti, intrucat in primul rand nu este parte in contract si nu exista acordul sau, iar in al doilea rand, Asociatia nu putea transmite ceva ce nu-i apartinea.

7.    Salut intentia dl Becali  de a da Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti  inapoi locul echipei de fotbal in divizia A, insa acest aspect va trebui analizat si privit cu precautie. Noi vrem sa ne alegem jucatorii.  Sa isi ia dansul toti jucatorii. Steaua Bucuresti este singura indreptatita sa continue traditiile glorioase ale clubului armatei printr-o posibila cooperare intre acesta si investitori privati (asa cum functioneaza si echipa de fotbal Partizan-Belgrad ca asociere public-privata).
 

CITESTE SI

Modifică setările cookies