Liga 1

Scenariu negru pentru Dinamo! „Câinii” riscă depunctarea după ce cinci creditori au contestat tabelul preliminar al creanțelor

Dinamo mai privește o nouă veste proastă. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 07 Octombrie 2021, 17:08
Data actualizarii: Joi 07 Octombrie 2021, 17:16

RTZ & Parteners SPRL, administratorul judiciar al SC Dinamo 1948 SC, societate aflată în insolvență, a publicat tabelul preliminar al creanțelor, în luna septembrie a acestui an. Din suma de 40.288.220 de lei (8.14 milioane de euro), au fost acceptate 32.728.594 de lei (6.61 milioane de euro) în cele patru categorii de creditori: bugetari, garanți, chirografari și salariați. 

Însă cinci societăți au constetat tabelul preliminar. World Soccer Events, care s-a ocupat de cantonamentul din iarna trecută din Spania, Medicavol, care nu a primit banii pentru testele COVID-19, Poli Timișoara, care revendică banii pentru transferul lui Dorin Rotariu, și Toyo Motor, un partener al clubului însărcinat cu serviciile de mentenanță auto. 

Din cauza acestor contestații, Dinamo riscă să fie depunctată de Federația Română de Fotbal, potrivit playsport. Astfel, într-o cerere emisă de RTZ către instanță, administratorul judiciar a solicitat președintelul completului de judecată să se dispună definitivarea „Tabelului Creditorilor”. 

„Debitoarea DINAMO 1948 SA este un club sportiv afiliat Federației Române de Fotbal, iar acest lucru presupune respectarea inclusiv, dar fără a ne limita la Regulamentul național de licențiere a cluburilor și de fair-play financiar, ediția 2020- aplicabil pentru sezonul 2021 -2022, respectiv Regulamentului privind procedurile monitorizare financiară și de luare a deciziilor de sancționare a cluburilor licențiate de Liga 1- aplicabil pentru sezonul 2021-2022”, este solicitarea adresată de RTZ. 

30 noiembrie, termenul limită pentru Dinamo

Astfel, Dinamo trebuie să facă dovada până pe 30 noiembrie 2021 că nu are datorii restante către alte cluburi de fotbal, angajați sau asigurările sociale/ autoritățile fiscale. 

„DINAMO 1948 SA trebuie să facă dovada, până la data de 30 Noiembrie 2021 că nu are datorii restante către alte cluburi de fotbal, ca urmare a activităților de transfer effectuate până la data de 30 iunie 2021, angajați, în baza obligațiilor contractuale și legale față de angajați apărute înainte de data de 30 iunie 2021, față de asigurări sociale/ autorități fiscale la 30 septembrie 2021, în baza obligațiilor contractuale și legale față de angajați apărute înainte de data de 30 iunie 2021.

Din păcate, comisiile din cadrul Federației Române de Fotbal nu acceptă ca, odată instituită procedura de insolvență, datoriile născute anterior deschiderii procedurii nu pot fi achitate decât prin intermediul Planului de reorganizare, ci acceptă doar 3 variante de lucru pentru categoriile de datorii amintite mai sus: dovada plății integrale, acord de eșalonare, plan de reorganizare confirmat de către judecătorul sindic”, a explicat Ioan Claudiu Balog, cel care a semnat solicitare de urgentare din partea RTZ. 

Dacă până sfârșitul lui noiembrie Dinamo nu va avea planul de reorganizare confrimat, clubul din Ștefan cel Mare va primi o penalizare de 9 puncte.

„În caz contrar, comisiile din cadrul FRF aplică sancțiunea deducerii a câte 3 puncte din clasamentul sezonului regulat pentru fiecare categorie de de datorii”. 

În cele 11 etape scurse din Liga 1, „câinii” au acumulat 7 puncte, iar dacă datoriile nu vor fi achitate, sarcina lui Mircea Rednic de a salva echipa de la retrogradare se va îngreuna. 

Articole pe subiect
CITESTE SI
VIDEO PROTVPLUS.RO
VIDEO VOYO.RO
Modifică setările cookies