Săpunaru, în formă înainte de Rapid - Dinamo. Cum s-a împăcat cu Istvan Kovacs și ce spune despre conflictul Iosif - Șumudică

Cristi Sapunaru Dinamo Marius Sumudica mihai iosif Rapid Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 25 Februarie 2022, 19:10
Data actualizarii: Vineri 25 Februarie 2022, 19:09

Rapid - Dinamo, meci contând pentru etapa cu numărul 28 din Liga 1, se dispută sâmbătă, de la ora 20:30, pe Arena Națională.

Rapid a efectuat primul antrenament pe noul stadion din Giulești, însă derby-ul cu Dinamo se va juca pe Arena Națională. La conferința de presă au participat antrenorul Mihai Iosif și căpitanul Cristi Săpunaru.

Cristi Săpunaru, înainte de Rapid - Dinamo

Săpunaru a vorbit despre importanța meciului, conflictul dintre Mihai Iosif și Marius Șumudică, dar și despre împăcarea cu Istvan Kovacs, arbitru cu care a avut un conflict în toamna anului trecut și care va fi la centru mâine seară.

"Șumudică e un mare rapidist. Iosif este la fel, un mare rapidist. Ce au de împărțit e treaba lor. La Rapid trebuie să avem grijă ca echipa să meargă totul bine. Acum stăm noi să să comentăm ce apare prin presă? Nu e treaba noastră, poate să apară orice variantă de antrenor. De ce n-a apărut varianta Bergodi sau alte  variante? Cei care iau decizii trebuie să vă răspundă, nu noi. Momentan, Mihai Iosif este antrenorul Rapidului și trebuie să ne facem treaba împreună cu el.

Mai avem șanse 2-3% să intrăm în play-off. Înțelegeam să apară o ceartă dacă mai aveam șanse reale de play-off ca să se pună presiune... e o treabă pe care trebuie să o discute ei personal. Facem parte din aceeași familie, dar noi suntem precum copiii, trebuie să intrăm și să jucăm. Mai avem șanse 2-3% și trebuie să le jucăm până la sfârșit. Dacă vom intra e bine, dacă nu... obiectul nostru la începutul campionatului a fost salvarea de la retrogradare. La Rapid se vrea performanță și știm chestia asta.

E derby. În tur a fost greu din pricina terenului. Nu se poate să ai un asemenea teren în 2021, 2022, e de râsul lumii. Oricare echipă poate câștiga, dar noi, jucând în fața suporterilor, avem o datorie față de ei. 

N-am niciun conflict cu Istvan Kovacs. Am stat de vorbă cu el, suntem prieteni. A fost o neînțelegere, cred că și eu m-am exprimat greșit după meci, am spus o prostie. Nu l-am amenințat, nu ne amenințăm. Singura chestie spusă atunci a fost că în orice moment din meci poate să discute cu mine pentru că și eu vreau să ajut un arbitru. El e unul singur, noi suntem 11. Și mai sunt și 11 adversari. E greu, suntem prieteni și nu va fi nicio problemă.

(n.r - despre posibila revenire la națională) O să am o discuție cu Edi, în caz că vrea să discutăm. Poate are nevoie ca mine de analist, de unde știți? (n.r - zâmbește)", a spus Săpunaru.

Întrebat dacă ar da inaugurarea noului stadion din Giulești pe un meci al naționalei, Săpunaru a răspuns zâmbind: "Nu!".

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!