Istvan Kovacs Cristi Sapunaru FCSB Rapid Superliga

Istvan Kovacs îi răspunde lui Săpunaru. Cum l-ar fi amenințat căpitanul Rapidului: "N-aș vrea să-l fac de rușine"

Istvan Kovacs (37 de ani) a arbitrat derby-ul FCSB - Rapid 3-1, iar giuleștenii au contestat mai multe decizii ale centralului din Carei.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 16 Decembrie 2021, 07:54
Data actualizarii: Joi 16 Decembrie 2021, 08:38

Kovacs a dictat câte un penalty pentru fiecare echipă, iar în minutul 77 l-a eliminat pe Junior Morais pentru cumul de cartonașe galbene. Cristi Săpunaru, care a avut un schimb dur de replici cu centralul pe durata jocului, a surprins la finalul meciului, când a spus despre Istvan Kovacs că "a zis că poate să mă dea și afară din țară".

Istvan Kovacs: "N-aș vrea să-l fac de rușine pe Săpunaru publicând discuția"

Contrar politicii CCA, arbitrul FIFA a a avut o reacție publică și a negat cele spuse de căpitanul Rapidului. În schimb, Istvan Kovacs susține că a fost amenințat de Cristi Săpunaru. 

"Nu este adevărat ce a spus domnul Săpunaru despre mine! Oricum, meciul meu este înregistrat și nu aș vrea să-l fac de rușine publicând discuția dintre mine și dânsul în momentul în care mă amenință spunând: 'Până la capăt, n-o scoți cu mine! Îți arăt eu, o să vezi!'. 

Astea au fost cuvintele lui. Eu i-am spus doar că n-o să tolerez asemenea comportament din partea nimănui", a spus Istvan Kovacs, pentru gsp.ro.

Cristi Săpunaru a marcat pentru Rapid în minutul 45+6, dintr-un penalty obținut tot de el, restabilind egalitatea. Căpitanul giuleștenilor le-a oferit în finalul meciului un penalty celor de la FCSB, când l-a împiedicat pe Ianis Stoica să joace mingea.

Zotta spune că Istvan Kovacs a arbitrat excelent
 

Fostul arbitru internațional Constantin Zotta (58 de ani) a analizat la Telekom Sport toate fazele controversate din FCSB - Rapid și nu a găsit nicio greșeală făcută de Istvan Kovacs, nici măcar la eliminarea lui Junior Morais.

Penalty Rapid (minutul 45+4, Săpunaru vs. Radunovic): "Radunovic îl prinde de mâna dreapta pe Săpunaru și de tricou. Kovacs dictează foarte bine penalty pentru Rapid, se vede că nu este o simulare. Decizie corectă"

Primul galben Jr. Morais (minutul 37) - "Este un atac imprudent al lui Morais și este corect acordat cartonașul galben. Venea după alte două atacuri în care Kovacs nu l-a avertizat, deși era la limită. Decizie corectă a lui Kovacs"

Al doilea galben Morais (minutul 77) - "Este un galben evident, un fault cu intensitate mare. Un atac pe care Morais nu l-a apreciat bine, nu și-a coordoant bine mișcările. Îl ia cu totul (n.r - pe Crețu). Este evident"

Penalty FCSB (minutul 90+2, Tănase vs. Săpunaru) - "Stoica se ridică repede și, în momentul acela, Săpunaru, cu mâna stângă, îi pune piedică și îi provoacă căderea. Deci este un penalty corect acordat de Kovacs. E foarte bine plasat"

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!