S-au vrut cinici, dar i-a salvat tot Golubovici. Cronica meciului în care Dinamo a suferit pentru a rămâne în SuperLigă, 0-0 cu Csikszereda

Dinamo Csikszereda golubovic Superliga Romaniei Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 27 Mai 2024, 22:24
Data actualizarii: Luni 27 Mai 2024, 22:39

Dinamo rămâne în SuperLiga României. 

Plecată la Miercurea Ciuc cu scopul de a proteja și fructifica avantajul luat în meciul tur, 2-0 pe Arena Națională, Dinamo și-a asigurat rămânerea în SuperLigă după un 0-0 în returul cu Csikszereda, meci în care echipa lui Kopic nu a existat pe plan ofensiv și a fost salvată în multe momente de inspirația lui Golubovic și de inexactitățile arătate la finalizare de atacanții gazdelor.

O haită defensivă

În tur, cu peste 30.000 de fani în tribune și toate gloriile alături, Politic și Bani au părut că joacă în altă ligă față de reprezentanta Ligii 2, dar partitura s-a schimbat complet în Harghita. La adăpostul unui 2-0 care părea că a închis socotelile, Kopic l-a schimbat doar pe Grigore cu Patriche în formula de start și a preferat, foarte logic și normal, o partitură defensivă. "Câinii" au început "la așteptare", cedând posesia unei echipe care în urmă cu o săptămână nu arătase că poate construi atacuri poziționale periculoase, iar tactica tehnicianului croat nici nu putea fi alta.

Jebari (min. 13) a catapultat minngea în vinclul porții oaspeților de la 30 de metri, dar un ofsaid mic la Makrai i-a privat pe ciucani de ceea ce putea fi golul aducător de presiune pe adversari. În minutul 29, Jebari, de departe cel mai tehnic și eficient fotbalist al gazdelor, a ieșit accidentat și l-a făcut pe Robert Ilyes să-și pună sugestiv mâinile în cap, iar înaintea pauzei Csikszereda l-a pierdut și pe Szilard, înlocuit cu Pinter. A fost o repriză în care gazdele și-au arătat într-adevăr limitele, în care Pavicic (45+1) putea finaliza mai bine de la 16 metri și care se putea termina cu 1-0, dacă Babati (45+3) nu rata preluarea și nu era incomodat de Bani în poziție de 1 vs. 1 cu Golubovic.

Repriza suferinței. Și a lui Golubovic

Sesizând problemele evidente de la mijlocul terenului, Kopic a renunțat la Pavicic, avertizat cu cartonaș galben, pentru a-i face loc lui Dani Iglesias, dar intrarea mai tehnicului spaniol nu a făcut decât să îngreuneze jocul ofensiv și așa foarte șters. Pe acest fond, Csikszereda a început să sară peste faza de construcție, a aruncat mingile în spatele fundașilor lui Dinamo, iar golul putea veni în minutul 47, când Babati a primit o pasă câțiva centimetri prea în spate și a ratat singur cu poarta goală.

S-a trecut, apoi, la o confruntare de la distanță între fotbaliștii ciucani și Golubovic. Mai întâi portarul dinamovist a scos de sub bară șutul foarte bun al lui Gal-Andrezly (51), apoi același mijlocaș dreapta a ratat de puțin deschiderea scorului cu un șut la colțul scurt, de lângă Moura (55). Cu linia de fund jos, cu Abdallah izolat, cu Politic și Bani pe post de mijlocași la dublaj, nu de extreme, Dinamo a continuat să tremure, iar șutul lui Csuros (59) a fost respins din nou cu greu de Golubovic. Din cornerul rezultat a încercat și Nagy un vole spectaculos, scos și el cu mult efort de către goalkeeper-ul devenit omul meciului.

Makrai (70) a ratat preluarea într-o poziție din care putea finaliza, apoi Ilyes a forțat prin trimiterea lui Jelena și încercarea de a pune și mai multă presiune pe o defensivă șubredă. Abdallah (73) a semnat singura ocazie a lui Dinamo în partea a doua, pentru ca Jelena (80) să încerce să-l surprindă și el pe Golubovic cu un șut la colțul scurt. Portarul sloven a fost din nou acolo, a înlăturat emoțiile și finalul a fost liniștit în lipsa unui forcing în ultimele minute.

Câștigătoare a barajului fără să primească gol, Dinamo înndeplinește la prima vedere destul de ușor obiectivul finalului de sezon, unul în care elevii lui Burcă și Kopic au simțit pe pielea lor ce înseamnă suferința. Pentru haită urmează o vacanță scurtă, iar în birouri va fi din nou mișcare continnuă, pentru că, în actuala formulă, e greu de creut că sezonul viitor poate aduce alt obiectiv decât evitarea retrogradării.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!