Romania, PLANETA "PUSTIU". Cum si-a batut joc UEFA de 70 de milioane de euro in Romania

Romania, PLANETA "PUSTIU". Cum si-a batut joc UEFA de 70 de milioane de euro in Romania

Au fost injurate, patronii au fost criticati pentru deciziile luate, au fost considerate ca isi sterg istoria prin deciziile asumate, dar sunt singurele care au stiut sa supravietuiasca.

 Steaua, Dinamo si Rapid sunt, in ciuda tuturor problemelor, singurele echipe care au castigat trofee si bani de la UEFA si nu au fugit din fotbal.

Champions League a insemnat pentru fotbalul din Romania o infuzie anuala de capital european, nerambursabil, fara obligatii la pachet, pentru care cluburile s-au inscris castigand o competitie cu multe probleme, Liga I.

In cursa pentru "Fair Play-ul Financiar", Romania este pentru UEFA un capitol falimentar. Vagoane cu bani au intrat in fiecare an intr-un fotbal care a produs campioane fara viitor.

In ultimii 15 ani, realitatea arata ca Steaua, Dinamo si Rapid sunt singurele cluburi care au demonstrat ca isi merita trofeele.

Asa, Otelul Galati a incasat 18 milioane de euro din Grupele Ligii, dar in urma ei a ramas imaginea unui National Arena gol cu Manchester United si a unei echipe care e aproape sa-si ia adio de la fotbal, fiind distrusa de ultimii patroni.

Unirea Urziceni, echipa inventata de Dan Petrescu si ambitiile sale de a demonstra ca poate fi bun pentru Premier League, a disparut cu cele 17 milioane de euro de la UEFA, in urma ei ramanand un stadion distrus, o sigla pe Google si amintirile unor jucatori care au nevoie de DVD-uri ca sa fie crezuti ca au jucat in Grupele Ligii si au fost pentru mai bine de doua sezoane la varful campionatului.

CFR Cluj, de trei ori campioana in Romania, cu un stadion ridicat pentru ca orasul inca nu avea "blueprint-urile" pentru Cluj Arena si cu 42 de milioane de euro de la UEFA pentru participarile europene se indreapta spre distrugerea totala.

12 jucatori pleaca la vara, patronul isi muta planurile in Dubai, antrenorul realizeaza ca este doar un nume care asteapta email-ul de la departamentul de resurse umane, in timp ce capitanul vorbeste de retrogradare. In total, peste 70 de milioane de euro s-au pierdut intr-un fotbal inventat sa se desfiinteze.

Pentru multe cluburi, "viitorul" e doar un nume si un adversar de clasament. CFR Cluj, Otelul Galati, Unirea Urziceni sunt doar trei exemple de campioane ale "planetei PUSTIU", locul unde nimic nu creste.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Noi detalii în cazul ursului ”Arthur”. Blana animalului, identificată într-o tăbăcărie din Târgu Secuiesc
BRAT
Modifică setările cookies