LPF FRF Liga I Razvan Burleanu sistemul de licentiere Liga 1

Retrogradarea inlocuita cu depunctarea si interdictia la transferuri. Propunerile revolutionare ale FRF pentru viitorul Ligii I

Daca LPF a anuntat schimbarea sistemului Ligii I, in sistem play-off / play-out, cu 14 echipe, FRF pregateste un nou sistem de licentiere.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 22 Mai 2014, 17:09
Data actualizarii: Joi 22 Mai 2014, 17:27

Licentierea si sistemul competitional sunt cele doua puncte fierbinti din fotbalul romanesc in 2014. Liga si Federatia si-au schimbat liderii, iar noii conducatori au venit cu idei noi.

Noul sistem de licentiere propus de Burleanu

Razvan Burleanu anunta ca in scurt timp va aparea un nou sistem de licentiere in Romania, in care cluburile nu vor mai fi retrogradate pe baza de regulament sportiv, ci vor fi depunctate sau vor avea interdictie la transferuri.

Nu se va mai lasa cu retrogradare asa cum este in momentul de fata - Razvan Burleanu

"Noi in momentul de fata am preluat un sistem de licentiere, il mostenim, si trebuie sa-l ducem pana la finalul acestei editii de campionat. Din editia 2014/2015, vom avea un nou sistem de licentiere pentru cluburi, atat pentru cele de Liga I cat si cele care promoveaza din liga secunda. Nu se va mai lasa cu retrogradare asa cum este in momentul de fata, ci cu o depunctare, cu penalitati financiare, cu blocarea transferurilor pentru anumite perioade de timp. Altfel spus este un model care m-a surprins ca nu a fost implementat in Romania, mai ales ca in discutiile pe care le-am avut la nivel de UEFA am primit aceasta incurajare, nu ca am venit cu aceasta dorinta din partea cluburilor din Romania si s-a bucurat de mare trecere aceasta propunere", a declarat astazi Razvan Burleanu.

Noul format al Ligii I

Membrii Adunarii Generale a LPF au votat marti introducerea unui nou sistem competitional in Liga I, cu 14 echipe si sistem play-off, play-out. Ultima data cand Liga I a avut mai putin de 18 echipe, Steaua si Rapid au jucat sfertul UEFAntastic din 2006. 16 echipe jucau atunci in Liga I.

Steaua, Dinamo, Astra si Petrolul vor sa isi vanda singure drepturile TV pentru meciurile de pe teren propriu

"Am votat sa avem un campionat cu 14 echipe, sistem play-off, play-out. Va fi mai interesant pentru ca sunt tot 36 de partide si rezulta tot aceiasi bani si fiind mai putine echipe va fi o resursa financiara in plus din drepturile TV. 14 echipe inseamna o concentrare de valori si repetarea unor jocuri atractive, cum e Dinamo - Steaua sau Astra - Petrolul. Cu aceasta propunere a fost toata lumea de acord", a spus presedintele clubului Dinamo, Constantin Anghelache.

Modifică setările cookies