Liga I playoff Liga 1

Liga I apasa PLAY: s-a votat sistemul cu 14 echipe! Steaua vrea sa isi vanda singura drepturile TV!

Membrii Adunarii Generale a LPF au votat astazi introducerea unui nou sistem competitional in Liga I.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 20 Mai 2014, 12:15
Data actualizarii: Marti 20 Mai 2014, 16:29

UPDATE 13.37: Ultima data cand Liga I a avut mai putin de 18 echipe, Steaua si Rapid au jucat sfertul UEFAntastic din 2006. 16 echipe jucau atunci in Liga I.


UPDATE 13.35: E oficial, schimbarea sistemului competitional intr-unul playoff/playout, cu 14 echipe, a fost votata in unanimitate.

"Am votat sa avem un campionat cu 14 echipe, sistem play-off, play-out. Va fi mai interesant pentru ca sunt tot 36 de partide si rezulta tot aceiasi bani si fiind mai putine echipe va fi o resursa financiara in plus din drepturile TV. 14 echipe inseamna o concentrare de valori si repetarea unor jocuri atractive, cum e Dinamo - Steaua sau Astra - Petrolul. Cu aceasta propunere a fost toata lumea de acord", a spus presedintele clubului Dinamo, Constantin Anghelache.


UPDATE 13.30: Steaua, Dinamo, Astra si Petrolul vor sa isi vanda singure drepturile TV pentru meciurile de pe teren propriu, scrie ProSport.


UPDATE 13:20 Adunarea Generala a LPF a votat pentru adoptarea unui sistem cu 14 echipe, incepand cu sezonul 2015/2016, si cu sistem Play-Off, Play-Out.

Conducatorii cluburilor din Liga I au votat in majoritate schimbarea sistemului, doar trei dintre cele 18 cluburi opunandu-se schimbarii.

Constantin Anghelache, presedintele lui Dinamo, a recunoscut la iesirea din sala de sedinta: "Da, am votat pentru un sistem competitional cu 14 echipe".


UPDATE 11.45: Zotta, Argaseala, Anghelache, Dinu Gheorghe si Horoba au ajuns la sediul LPF. Sedinta a inceput.


Astazi are loc Adunarea Generala Extraordinara a Ligii, iar oficialii urmeaza sa voteze noul sistem competitional in Liga I, dar si noua schema de distribuire a banilor de pe urma drepturilor TV.

Dinu Gheorghe NU mai vrea 'Sparring Partneri'

Intr-o interventie telefonica la Ora Exacta, pe Sport.ro, presedintele Astrei a vorbit despre sistemul propus in Liga I:

"Sunt bune si 12 si 14 echipe in Liga I, pentru ca daca sunt mai multe se dilueaza competitia. Unele echipe au fost sparring partneri, nu competitori. Va fi o surpriza la retrogradare, macar una, zic eu. Deci calculele ne cam spun inca de pe acum. Va fi o surpriza.

Nu e corect sa impartim egal niste bani din drepturi TV, sunt diferente intre echipe. Nicio tara din Europa nu face asa, nu e normal, mai ales ca vorbim despre fotbal profesionist", a spus Gheorghe.

14 ECHIPE, SISTEM PLAY-OFF / PLAY-OUT

Schimbarea asteptata de cluburile puternice din Romania ar putea fi votata astazi. Liga va propune introducerea sistemului play-off / play-out, in care sa ramana doar 14 echipe, in conditiile in care sunt, oricum, multe cluburi care nu mai pot supravietui in prima Liga.

Aceasta varianta avantajeaza echipele importante, care le pot oferi suporterilor mai multe meciuri atractive pe parcursul unui sezon.

"Nivelul e foarte scazut in Liga I, din acest motiv sistemul cu play-off si play-out ar reinvia fotbalul nostru. In sezonul urmator va fi un campionat extrem de greu, pentru ca se va restrange numarul de participante. In Adunarea Generala se va propune reducerea la 14 a numarului de formatii, solutie cu care noi, CFR, suntem foarte de acord", a declarat Iuliu Muresan la DolceSport.

CINE VREA SCHIMBAREA

Ideea introducerii unui astfel de sistem este agreata de cluburile importante din Liga I - Steaua, Dinamo, Astra, Petrolul si Pandurii, scrie cotidianul Gazeta Sporturilor.

14 echipe in Liga I si un sistem play-off / play-out este exact varianta propusa si de antrenorul Stelei, Laurentiu Reghecampf.

"Singura varianta de revigorare pentru fotbalul romanesc ar fi cea cu 14 echipe, plus play-off. Am avea de 4 ori Steaua - Dinamo, de 4 ori Steaua - Petrolul, meciuri tari, atractivitate mare."

Daca va fi votat astazi, sistemul cu 14 echipe play-off / play-out va intra in vigoare incepand cu sezonul 2015-2016.

Modifică setările cookies