Dinamo FRF UEFA Liga 1

Dinamo NU va juca in Europa: FRF a anuntat ca ii retrage licenta. Prima reactie oficiala a clubului dupa ce a primit vestea

Lovitura pentru Dinamo. A terminat pe 4 campionatul, dar din cauza insolventei cerute de Negoita nu va juca in Europa.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 21 Mai 2014, 20:05
Data actualizarii: Miercuri 21 Mai 2014, 21:15
Dinamo are drept de apel in 5 zile

FRF a facut anuntul oficial pe site: "Prin Hotararea nr. 26/21.05.2014, Comisia pentru acordarea licentei cluburilor admite cererea si retrage licenta clubului Dinamo 1948 SA pentru participarea la competitiile de club UEFA in sezonul 2014-2015, cu drept de apel in 5 zile de la comunicarea de astazi, la Comisia de apel pentru licentierea cluburilor."

Prima reactie oficiala a clubului
"E putin frustrant ca se intampla asa. Ne pare rau ca nu putem juca in Europa League" - Laurentiu Rus.

"Vom vedea despre ce e vorba. E un moment important pe 28, pana atunci nu ma pronunt in niciun fel. Este un moment greu cand soliciti intrarea in insolventa. Am avut argumentele noastre, sa vedem. Daca s-a luat o decizie azi, avem termen 5 zile de contestatie. Comisia de Licentiere are si o Comisie de Apel. Acum nu stiu despre ce e vorba, o sa vad", a spus Anghelache la Dolce Sport.

Clubul a emis si un comunicat semnat de purtatorul de cuvant Dorin Irimia prin care anunta ca va face apel impotriva deciziei de retragere a licentei pentru Europa League:

"Consideram ca decizia de a ni se retrage licenta de participare in competitiile europene in editia 2014-2015 nu este una corecta. Daca tinem cont de faptul ca am indeplinit toate criteriile la momentul depunerii documentelor si licenta ne-a fost acordata deja, iar echipa a terminat campionatul pe locul 4, pozitie care ne permite accesul in tururile preliminare ale UEFA Europa League, credem ca suntem indreptatiti sa sa atacam decizia cu Apel si vom face acest lucru in cel mai scurt timp posibil. Conducerea clubului isi reafirma din nou determinarea de a face toate demersurile pentru ca Dinamo sa joace sezonul acesta in competitia europeana pentru care ne-am calificat pe teren".

Dosarul care o elimina pe Dinamo din Europa

Dinamo a depus, marti, la Tribunalul Bucuresti, dosarul prin care solicita deschiderea procedurii de insolventa. Dosarul a fost inregistrat cu numarul 16020/3/2014 in numele societatii FC Dinamo 1948 SA, care administreaza clubul de fotbal din Liga I. Instanta va analiza cererea FC Dinamo la 28 mai si in cazul in care o va accepta va numi un administrator judiciar. Acesta din urma va intocmi tabelul preliminar de creante pana la un termen stabilit de Tribunalul Bucuresti.

CFR, in locul lui Dinamo
Dinamo este al saselea club de Liga I care intra in insolventa in ultimii 2 ani

Dinamo este al saselea club de Liga I care intra in insolventa in ultimii doi ani, dupa FC Rapid, Gloria Bistrita, Universitatea Cluj, Otelul Galati si FC Vaslui. Conform legislatiei UEFA un club nu poate participa in cupele europene in perioada in care se afla in insolventa. UEFA permite inscrierea cluburilor in competitiile pe care le organizeaza dupa un an de la incheierea acestei proceduri. Avand 56 de puncte dupa 33 de etape disputate, Dinamo va ocupa pozitia a patra in clasamentul Ligii I la finalul sezonului, loc care i-ar permite sa participe in turul doi preliminar al Europa League.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies