Reacția lui Costel Gâlcă după ce Universitatea Craiova s-a calificat în cupele europene: ”El? Fabulos”

Universitatea Craiova Costel Galca Superliga Superliga Costel Gâlcă / Foto: Gabi Chirea
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 26 Mai 2024, 23:47
Data actualizarii: Duminica 26 Mai 2024, 23:46

Universitatea Craiova va evolua în tururile preliminare din UEFA Europa Conference League în următoarea stagiune.

Duminică seară, oltenii au întâlnit-o ”acasă”, pe stadionul ”Ion Oblemenco”, pe ”U” Cluj, în barajul pentru un loc în cupele europene. Universitatea Craiova s-a impus la loteria penalty-urilor (1-1, 5-4 d.l.d.) și și-a asigurat locul în preliminariile Conference League.

Reacția lui Costel Gâlcă după ce Universitatea Craiova s-a calificat în cupele europene: ”El? Fabulos”

După meci, Costel Gâlcă a evidențiat dificultatea partidei din Bănie și a ținut să puncteze faptul că Laurențiu Popescu, portarul craiovenilor, a avut intervenții bune în timpul meciului și ”fabuloase” la loviturile de departajare.

”Chiar foarte greu, având în vedere antrenorul pe care-l are 'U' Cluj. Să treci de la extaz, la agonie și invers e cam dur. Băieții au fost conectați tot timpul la meci. Bucuroși că suporterii noștri au fost alături de noi. A fost foarte important. La final nu mai contează cum câștigi, important e să câștigi și să mergi în cupele europene, pentru că era un an important pentru club.

Bineînțeles, te gândești la toate. Trăiam cu speranța și îmi doream să fim tot timpul concentrați și, într-adevăr, Laurențiu (n.r. portarul Popescu) a avut două intervenții și a putut să salveze acest moment foarte greu (n.r. la loteria penalty-urilor).

E și final de sezon. Sunt multe lucruri. Presiunea care a fost de ambele părți. Cred că și acest lucru și-a spus cuvântul în fața porții. I-am felicitat după meci că au avut atitudine și că au crezut tot timpul în ei. În starea pe care au avut-o tot timpul în teren de a câștiga și de a ducye echipa în cupele europene, că era foarte important.

Chiar dacă am ratat primii penalty... Toți facem parte din echipă și astăzi Laurențiu a avut intervenții foarte, foarte bune. Cele de la penalty au fost fabuloase și a avut câteva și în meci.

Am avut probleme, dar știți cum e, trebuie să ne uităm la lucrurile pozitive. La jucătorii pe care-i avem. Cred că am trecut cu bine peste acest moment”, a spus Costel Gâlcă după meci.

Lyes Houri a deschis scorul în minutul 120, din penalty, ca Dan Nistor, tot din penalty, să trimită jocul la loviturile de departajare în minutul 120+10.

Koljic, Anzor, Crețu, Houri și Zajkov au înscris la loteria penalty-urilor pentru olteni, în timp ce Bic, Mitrea, Chipciu și Thalisson, pentru ”U” Cluj.

Raul Silva a ratat pentru Universitatea Craiova, iar loviturile executate de  Dan Nistor și Filip Ilie au fost apărate de Laurențiu Popescu.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!