Decizie bizara: FCSB a cerut in instanta anularea marcii "Steaua"! UPDATE: "Gata, nu mai poate fi vorba de o intelegere"

Autor: Sport.ro
Vineri 03 Aprilie 2015, 12:42

	Decizie bizara: FCSB a cerut in instanta anularea marcii "Steaua"! UPDATE: "Gata, nu mai poate fi vorba de o intelegere"

Steaua lui Gigi Becali se lupta sa redobandeasca numele, dar a cerut in instanta anularea marcii "Steaua", sub care echipa a castigat Cupa Campionilor Europeni in 1986. Juristul MApN s-a declarat revoltat de decizia luata de Gigi Becali

UPDATE: Decizia Stelei i-a scos din sarite pe reprezentantii Clubului Sportiv al Armatei.

Contactat de Mediafax, juristul Florin Talpan a declarat ca de acum nu mai poate fi vorba de o intelegere cu echipa de fotbal, atata timp cat clubul actioneaza in instanta MApN.

"Ce-ar fi daca v-as da eu acum in judecata pentru nu stiu ce motiv? Mai putem ajunge noi la o intelegere, daca eu am actiune in instanta impotriva dumneavoastra? Eu zic ca nu. Este foarte urat din partea lor. Avand in vedere faptul ca ei ne ataca in procese, nu poate fi vorba de o intelegere. Isi retrag toate actiunile care sunt si poate ajungem la o negociere de zece la suta sau cat se va stabili in urma acelei evaluari. Nu poti ca tu sa ceri anularea marcii notorii, cea cu care s-a castigat CCE in 1986, pe care a purtat-o Gheorghe Hagi in 1987 la Supercupa Europei, sub care s-au castigat atatea medalii olimpice de catre sportivii de la celelalte sectii. Oamenii acestia au facut acest brand notoriu in intreaga lume. Ne tot sicanam din punct de vedere juridic."

"Cei de la FC Steaua au considerat ca este bine sa ne dea in judecata sa ceara anularea inregistrarii marcii notorii, cea cu care s-a castigat Cupa Campionilor Europeni si Supercupa Europei. E o chestie care nu poate fi inteleasa."

"E o chestie urata, pe care cei de la FCSB, cum se numesc ei, au considerat ca asa este bine sa faca. Nu se poate sa ceri anularea inregistrarii unei marci cu care s-a castigat Cupa Campionilor. E de cascadorii rasului. Suporterii, cand vad asta, ce credeti ca spun? Eu raman surprins de tot ceea ce se intampla."

"In opinia mea, nu au sanse de castig si o sa depun toate eforturile posibile in acest sens. Eu nu am nimic nici cu cei de la FCSB, cum se cheama acum. Eu vreau doar sa-mi fac datoria la Steaua. Sunt de 12 ani aici, cunosc foarte bine activitatea clubului, de 10 ani ma ocup de inregistrarea tuturor marcilor Clubului Sportiv al Armatei Steaua din cei 68 de ani de existenta si sper sa aduc satisfactie suporterilor si sportivilor care au scris istorie pentru acest club. Eu nu doresc altceva decat ca acest brand sa aduca venituri suplimentare Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti, pentru modernizarea bazelor sportive existente si pentru a asigura conditii cat mai bune sportivilor", a declarat Florin Talpan.


Surse implicate in litigiul dintre cele doua parti au declarat, pentru Mediafax, ca FCSB are in aceasta speta calitatea de reclamant, parati fiind Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti (UM 02301) si Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM).

Echipa din Liga I a deschis aceasta actiune, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a anulat, la 3 decembrie 2014, printr-o decizie irevocabila, marca Steaua Bucuresti inregistrata de clubul lui Gigi Becali, in procesul intentat acestuia de Clubul Sportiv al Armatei.

Totodata, Fotbal Club Steaua Bucuresti a anuntat, la 16 martie, ca a formulat o contestatie in anulare la decizia ICCJ privind marca Steaua Bucuresti, sustinand ca Instanta Suprema a pronuntat sentinta in acest caz "cu incalcarea normelor imperative referitoare la competenta".

FC Steaua a fost actionat in instanta in 2011 de Clubul Sportiv al Armatei "Steaua" Bucuresti, care a cerut anularea marcii inregistrate de gruparea din Liga I. Tribunalul Bucuresti a respins aceasta cerere, in 17 aprilie 2012, decizie mentinuta de Curtea de Apel Bucuresti, in 20 decembrie 2013, insa ICCJ a dat dreptate clubului sportiv.

De la decizia ICCJ, cele doua parti au avut mai multe intalniri pentru a discuta despre conditiile de utilizare a marcii Steaua, fara a ajunge la un acord concret.

Conducerea MApN a solicitat FC Steaua zece la suta din totalul veniturilor pentru a-i permite sa foloseasca marca, insa reprezentantii clubului patronat de Gigi Becali au refuzat.
 

Metoda prin care o rețea de escroci a făcut mii de victime pe platforma de anunțuri OLX
BRAT
Modifică setările cookies