Dan Petrescu CFR Cluj LPF Superliga

Răspunsul LPF după ce Dan Petrescu a cerut schimbarea regulamentului

LPF, pregătită să ia măsuri după ce campioana CFR Cluj, prin vocea lui Dan Petrescu, a cerut schimbarea regulamentului.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 18 Decembrie 2021, 21:50
Data actualizarii: Sambata 18 Decembrie 2021, 22:01

Dan Petrescu a cerut schimbarea regulamentului, astfel încât echipele din Liga 1 să poată înscrie mai mulți jucători pe „lista A”, deoarece în momentul de față are mai mulți jucători care nu pot evolua în campionatul intern, pentru că nu au mai avut loc pe listă.

Tahiri, Jonathan Rodriguez și Hoban se numără printre fotbaliștii pe care Petrescu nu se poate baza în campionat.

„Au mai fost niște discuții legate de subiectul acesta. Au fost făcute demersuri și către Federație, dar s-a stabilit că astfel de reguli e greu să le schimbi în timpul campionatului și e normal să se schimbe între două campionate naționale.

Cam asta a fost opinia la momentul respectiv, dar știm poziția celor de la CFR și o analizăm în continuare. Dar, repet, cred că e greu de schimbat această regulă în timpul campionatului. Dar această regulă a fost instituită tocmai pentru a proteja cluburile de eventuale cheltuieli.

Și pentru a încerca să te asiguri că au un echilibru și gestionează foarte bine partea asta de transferuri. Adică, în momentul în care ai un număr limitat de jucători, se presupune că ar trebui să fii mai atent cu privire la achizițiile pe care le faci.

Plus să nu te trezești că ai în echipă 30-35 de jucători, ceea ce-ți crește foarte mult bugetul de salarii și te aduce mai aproape de riscuri pe care nu și le dorește nimeni. Aceasta a fost rațiunea din spatele regulii respective. Iar rațiunea există în continuare, adică aceste argumente, după noi, stau în picioare. Dar e clar că e o perioadă mai dificilă pentru toată lumea și trebuie să cântărim în continuare.

Ei, dacă își doresc o modificare, pot încerca din nou să facă o solicitare către Ligă, către Federație și eu cred că Federația va avea în vedere solicitarea lor și o va analiza Comitetul Executiv.

Dar, repet, cred că e greu să schimbi regulile în timpul jocului, apoi trebuie să te uiți la partea asta financiară, care, pentru noi, contează foarte mult. Mai ales că vedeți că sunt mai multe cluburi care au ajuns să aibă probleme financiare”, a spus Justin Ștefan, potrivit fanatik.ro.

Petrescu vrea să poată înscrie mai mulți jucători pe „lista A”

"Noi avem jucători, dar nu putem să-i folosim. Mi se pare incredibil că avem pandemie, dar nu putem să folosim câți jucători vrem. Lăsați-ne să avem mai mulți jucători în lot. Nu cerem un avantaj pentru CFR, cerem ca toate echipele să aibă câți jucători vor în lot. Noi îi plătim pe Tahiri, Butean, Hoban, dar eu numai îi antrenez.

O să vină și Omicron, o să se amâne iar meciuri în România. Dacă ai 40 de jucători, hai să-i folosim, ca să nu se mai amâne meciuri și să sufere televiziunile și spectatorii. Cred că nu știm că e pandemie în România. Am cerut cinci schimbări, zece jucători pe bancă, avem nevoie, că sunt jucătorii obosiți. În ianuarie o să fie multe probleme cu COVID în România, o să vedeți", a spus Dan Petrescu, la conferința de presă.

CFR Cluj joacă următorul meci din Liga 1, în compania lui FC Argeș,  duminică, 19 decembrie, începând cu ora 16:00. Cele mai tari faze vor fi pe sport.ro.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!